Ciorba cu praz

O ciorba cu praz este excelenta pentru zilele reci de toamna si iarna si ne incalzeste nu numai organismul, ci si sufletul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Ciorba cu praz

Ingrediente

  • 1
  • 5 l de supă de oase sau 1
  • 5 l apă
  • 600 gr praz
  • 100 gr ceapă
  • 50 gr ţelină rădăcină
  • 100 gr morcovi ­
  • 50 gr ardei gras ­
  • 50 ml ulei
  • 50 g orez
  • 50 gr pastă de tomate ­
  • 1 l borş ­
  • 1 legătură leuştean verde ­
  • sare după gust

Mod de preparare

Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Ceapa, ţelina rădăcină şi morcovii, se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ardeiul gras se curăţă, se spală şi se taie fâşii subţiri. Leuşteanul verde se spală şi se taie mărunt. Orezul se alege de impurităţi şi se spală.

Morcovii, ţelina, ardeiul gras şi ceapa se înăbuşe în ulei apoi se adaugă supa de oase (sau apa). Se pune orezul şi se lasă să fiarbă. Când sunt aproape fierte se adaugã borşul fiert şi spumat, bulionul diluat în 50 g apă şi se mai fierb 5­-7 minute. Se pune sare după gust şi se presarã leuştean verde.


Ciorba cu praz se serveşte fierbinte, impreuna cu ardei iute sau dreasă cu o lingură de smântână.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori