Ciorba cu praz

O ciorba cu praz este excelenta pentru zilele reci de toamna si iarna si ne incalzeste nu numai organismul, ci si sufletul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Ciorba cu praz

Ingrediente

  • 1
  • 5 l de supă de oase sau 1
  • 5 l apă
  • 600 gr praz
  • 100 gr ceapă
  • 50 gr ţelină rădăcină
  • 100 gr morcovi ­
  • 50 gr ardei gras ­
  • 50 ml ulei
  • 50 g orez
  • 50 gr pastă de tomate ­
  • 1 l borş ­
  • 1 legătură leuştean verde ­
  • sare după gust

Mod de preparare

Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Ceapa, ţelina rădăcină şi morcovii, se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ardeiul gras se curăţă, se spală şi se taie fâşii subţiri. Leuşteanul verde se spală şi se taie mărunt. Orezul se alege de impurităţi şi se spală.

Morcovii, ţelina, ardeiul gras şi ceapa se înăbuşe în ulei apoi se adaugă supa de oase (sau apa). Se pune orezul şi se lasă să fiarbă. Când sunt aproape fierte se adaugã borşul fiert şi spumat, bulionul diluat în 50 g apă şi se mai fierb 5­-7 minute. Se pune sare după gust şi se presarã leuştean verde.


Ciorba cu praz se serveşte fierbinte, impreuna cu ardei iute sau dreasă cu o lingură de smântână.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc