Ciorba de burta

Pasta de usturoi am facut-o punand ceva mai multa smantana, ulei de masline, patrunjel verde, sare, zeama de lamaie, intr-o cana si se mixeaza. Singur

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • un castron supa concentrata de oase
  • morcovi
  • patrunjel
  • telina radacina
  • usturoi
  • smantana
  • 3 oua (galbenusuri)
  • hrean

Mod de preparare

Pasta de usturoi am facut-o punand ceva mai multa smantana, ulei de masline, patrunjel verde, sare, zeama de lamaie, intr-o cana si se mixeaza.

Singura abatere de la reteta a fost asta cu patrunjelul, care nu da bine la culoare (apar mici bucatele de frunza verde, care la restaurant nu se accepta ), dar nu m-am putut abtine (combinatia asta e nemaipomenita).

Iau burta si o fierb (chiar daca scrie pe ea ca e prefiarta) cam o ora, dupa care arunc apa. Eu fac asa pentru ca procedeele de curatare a burtii sunt oarecum - nu vreau sa mai comentez cum sunt, asa ca schimb apa. Dupa o ora, tai o bucatica de burta si o gust sa vad daca s-a muiat. Daca da, trecem la etapa urmatoare, taiatul taiteilor. Se taie mai intai fasii cam de 3-4 cm latime, apoi taiteii cam de 0,5 cm. Desigur astea sunt orientative, fiecare face cum ii place.

Dupa ce am terminat, pun iar la fiert, de data asta pun si legumele si supa de oase, si le mai fierb pe toate la un loc cam o jumatate de ora. Spre sfarsit completez cu otet (ciorba de burta se acreste numai asa) si sare.

Intr-un castron pun galbenusurile, smantana, pasta de usturoi, hreanul.

Amestec totul si completez cu doua trei polonice de zeama din fiertura, in prealabil racite, sa nu se separe smantana. Dupa ce am amestecat bine, se toarna tot amestecul in oala mare cu ciorba, se mai potriveste dupa gust cu putin mujdei, otet, hrean, sare. Daca e si pentru musafiri, e bine sa fie cu mai putin adaos, urmand ca fiecare sa o potriveasca in farfurie cum ii place. Dupa cum arata in oala, cred ca e gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii