Se alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece citeva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se tine in apa rece ca sa piar
Se alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece citeva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se tine in apa rece ca sa piarda mirosul de fum.
Se da fasolea in clocot, se arunca apa si se umple oala cu alta apa rece.
Se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat, care a dat in clocot separat si a fost spalat apoi cu apa rece. Se fierbe la foc mic pina cind fasolea se inmoaie usor.
Pentru ca boabele de fasole sa nu se desfaca, se pune putina sare la fiert.
Se toaca ceapa marunt, morcovul se taie fideluta, se pun peste fasole si se lasa sa fiarba la foc mic. Se scoate carnea, se curata de pe os, se arunca osul si se pune carnea din nou in oala, se acreste ciorba cu zeama de varza acra, data in clocot separat.
Se pune o crenguta de leustean sau o crenguta de cimbru, dupa care se ia oala de pe foc.
Ciorba se serveste calda, colorata cu o lingura de bulion pus o data cu zeama de varza.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Ciorba de burta
Ciorba si mancare de pastai albe
Ciorba de loboda
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiEste o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.
Cartofi gratinatiConopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...
Chiftele din conopidaRetete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.
Compot de ciresePerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataAceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...
Tort Dobos cu 10 foi Salata de boeuf este un preparat pe care multi romani aleg sa-l manance de Craciun si de Paste.
Salata de boeuf de CraciunDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii