Ciorba de cartofi cu afumatura

Ciorba de cartofi cu afumatura este o ciorba de legume si carne delicioasa. Intr-o oala de 4l se pune uleiul la incins in care se adauga ceapa tocata marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba de cartofi cu afumatura

Ingrediente

  • 2 cepe medii
  • 1 morcov mare
  • 700- 800 gr cartofi
  • 4-5 bucati de coasta afumata sau scarita afumata
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 4-5 linguri ulei
  • 1/2 l zeama de varza sau bors
  • 2 oua
  • 1 leg patrunjel
  • smantana fermentata pentru servit

Mod de preparare

Ciorba de cartofi cu afumatura este o ciorba de legume si carne delicioasa. Intr-o oala de 4l se pune uleiul la incins in care se adauga ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoarea mare, piperul si afumatura. Se lasa sa se inabuse pana se inmoaie bine ceapa si morcovul dupa care se adauga 2l de apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana ce afumatura este aproape fiarta si se adauga cartofii taiati cubulete cu latura de aprox. 2cm. Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga zeama de varza sau borsul(se poate acri si cu sare de lamaie), se mai lasa sa fiarba putin, se adauga verdeata tocata marunt si se stinge focul. Se lasa sa stea 5min. dupa care se adauga incet amestecand mereu cele doua oua batute bine si subtiate cu apa rece, in asa fel incat ouale sa nu se coaguleze ci doar sa tulbure ciorba.


Ciorba de cartofi cu afumatura se serveste fierbinte cu smantana dupa gust, ceapa verde sau ardei iute.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Piept de gasca cu sos Cassis
1
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
3
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita