Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita afumata este atat de buna ca te lingi pe degete!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba de fasole in bol de paine

Ingrediente

  • Pentru ciorba de fasole:
  • Cca 500 g fasole boabe
  • 400 g costita afumata sau kaizer
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 cana suc de rosii
  • o foaie de dafin
  • sare si piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • 2 ardei
  • o bucatica telina
  • busuioc uscat
  • sare
  • pentru paine:
  • cca 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • un cub de drojdie
  • sare
  • 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt.

Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine, punem la incins uleiul de masline si rumenim costita sau kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii. Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care oporim focul si adaugam foaia de dafin, busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.

Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, sarea si uleiul. Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros. Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2 forme rotunde, mai inalte, unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor, la foc potrivei pana se rumenesc bine.

Se scot painicele din forme, se taie capace deasupra, se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor, pentru ase usca in interior. Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.
Pofta buna!

Mi-ar placea sa testez toate functiile noului Philips Multicooker dar mai ales cele care:

1.Poţi încălzi orice fel de mâncare, cu ajutorul butonului "REHEAT". Selectezi timpul de încălzire şi în câteva minute poţi servi un fel de mâncare delicios.

2. funcţia "KEEP WARM" păstrează mâncarea caldă în continuare.


Ciorba de fasole in paine se serveste alaturi de o salata de ceapa rosie sau ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mancarica de galbiori cu smantana
4
Romania

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Gogosi
5
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi