Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ciorba de legume cu perisoare

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata telina (1/4 dintr-o telina mare)
  • 5 bucati varza de bruxelles
  • 1ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml pasta de rosii
  • patrunjel verde
  • Pt perisoare:
  • 200 gr de carne
  • 1 ou
  • 100 gr orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita nucsoara
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Legumele le spalam si curatam bine.

Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta).

Ceapa o taiem cat mai marunt.

Cartofii taiati cubulete ii lasam deoparte, varza de bruxelles o curatam bine de frunzele uscate si o taiem in sferturi.

Intr-o oala de 3-4 litri punem 2 linguri de ulei de floarea soarelui si calim in el : ceapa, morcovul, patrunjelul si telina.

Cand ceapa s-a inmuiat si celelalte legume au prins putina culoare, adaugam 2 litri de apa peste legume si lasam sa fiarba.

Pana cand incepe sa fiarba, putem pregati perisoarele.

Carnea (eu o cumpar netocata si o toc eu acasa, am folosit carne de pui) impreuna cu oul si cu condimentele le amestecam intr-un bol. Adaugam orezul ales si spalat in compozitie si omogenizam (in functie de preferinte se poate adauga mai mult sau mai putin orez).

Cand am omogenizat bine totul, formam perisoarele. Le asezam pe o farfurie si stoarcem peste ele zeama unei lamai.

Cand legumele fierb, adaugam cartofii si varza de bruxelles si mai lasam circa 5 minute la fiert.

Adaugam perisoarele cu zeama de lamaie cu tot si pasta de rosii. Fierbem inca 10-15 minute.

Asezonam dupa gust si presaram deasupra patrunjel tocat marunt.  Se serveste calda cu smantana sau acrita cu zeama de lamaie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Placinte Poale in brau

Placinte Poale in brau

Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...

Placinte Poale in brau
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Prajitura cu spuma caramel
2
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura "polara"
3
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Placinta cu branza dulce stafide si foi
4
Prajituri

Placinta cu branza dulce stafide si foi

Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.

Placinta cu branza dulce stafide si foi
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
5
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Parteneri
Prajitura cu mere si aluat razuit
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si aluat razuit

Pentru ca ador prajiturile cu mere! :P

Prajitura cu mere si aluat razuit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Fasole cu ciolan afumat
ReteteCulinare.RO

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat