O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Legumele le spalam si curatam bine.
Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta).
Ceapa o taiem cat mai marunt.
Cartofii taiati cubulete ii lasam deoparte, varza de bruxelles o curatam bine de frunzele uscate si o taiem in sferturi.
Intr-o oala de 3-4 litri punem 2 linguri de ulei de floarea soarelui si calim in el : ceapa, morcovul, patrunjelul si telina.
Cand ceapa s-a inmuiat si celelalte legume au prins putina culoare, adaugam 2 litri de apa peste legume si lasam sa fiarba.
Pana cand incepe sa fiarba, putem pregati perisoarele.
Carnea (eu o cumpar netocata si o toc eu acasa, am folosit carne de pui) impreuna cu oul si cu condimentele le amestecam intr-un bol. Adaugam orezul ales si spalat in compozitie si omogenizam (in functie de preferinte se poate adauga mai mult sau mai putin orez).
Cand am omogenizat bine totul, formam perisoarele. Le asezam pe o farfurie si stoarcem peste ele zeama unei lamai.
Cand legumele fierb, adaugam cartofii si varza de bruxelles si mai lasam circa 5 minute la fiert.
Adaugam perisoarele cu zeama de lamaie cu tot si pasta de rosii. Fierbem inca 10-15 minute.
Asezonam dupa gust si presaram deasupra patrunjel tocat marunt. Se serveste calda cu smantana sau acrita cu zeama de lamaie.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseRulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot ExpressDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii