Ciorba de macris cu orez este in primul rand sanatoasa datorita continutului mare de vitamine, dar si foarte gustoasa si nu in ultimul rand usor de preparat.
Ciorba de macris cu orez este in primul rand sanatoasa datorita continutului mare de vitamine, dar si foarte gustoasa si nu in ultimul rand usor de preparat. Primavara-vara este sezonul macrisului, dar cum mie imi place foarte mult, am pus si la congelator…:)
Se pune carnita (poate fi orice fel de carne, la alegere) taiata cubulete mici la fiert in apa cu sare/vegeta, cand este aproape fiarta adaugati orezul si lasati sa fiarba. Cand sunt fierte atat carnea cat si orezul adaugam macrisul congelat si mai lasam pe foc mediu circa 15 minute. Dupa acest timp oprim focul si lasam sa se raceasca putin. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana, adaugam cateva linguri din ciorba de legume, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul de smantana.
Ciorba de macris cu orez se serveste calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii