Ciorba din Bucovina (radauteana)

Ciorba din Bucovina (radauteana) sau ciorba falsa de burta cum i se mai spune este o reteta de ciorba ce seamana cu ciorba de burta, dar fara burta :).

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba din Bucovina (radauteana)

Ingrediente

  • 2 bucati piept pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 300 g smantana
  • 2 oua
  • 5 catei usturoi
  • Sare
  • piper alb
  • Otet
  • Ardei iuti

Mod de preparare

Se pune pieptul de pui intreg la fiert in apa cu sare. Se ia spuma, iar cand nu se mai produce spuma se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari.
Se lasa la fiert pana se inmoaie, se strecoara zeama in care au fiert; pieptul de pui se taie fasii subtiri iar legumele se paseaza la blender si se amesteca cu zeama din oala. Se adauga si pieptul de pui taiat cubulete si se da gustul cu sare si piper alb.
Se mai lasa 5-10 minute pana da in primul clocot apoi se stinge focul.
Ouale se bat bine cu smantana, se adauga un polonic cu supa. Se ia treptat din compozitia cu oua si se pune in oala apoi un polonic de ciorba din oala si se amesteca cu ouale pentru a tempera copozitia. Se amesteca bine in oala.
Usturoiul se piseaza si se face un mujdei adaugandu-se putina sare si putina apa. Se poate adauga in ciorba la sfarsit sau se serveste la masa alaturi de ciorba.

2 functii ale noului Philips Multicooker care ma incanta ar fi: cronometrul pentru presetare de până la 24 de ore, care iti permite să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine si valva ajustabila pentru controlul presiunii,cu ajutorul careia ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Ciorba radauteana se potriveste de gust de fiecare in parte, adaugandu-se usturoi si otet si servindu-se cu ardei iuti murati sau verzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita