Ciorba din Bucovina (radauteana)

Ciorba din Bucovina (radauteana) sau ciorba falsa de burta cum i se mai spune este o reteta de ciorba ce seamana cu ciorba de burta, dar fara burta :).

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba din Bucovina (radauteana)

Ingrediente

  • 2 bucati piept pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 300 g smantana
  • 2 oua
  • 5 catei usturoi
  • Sare
  • piper alb
  • Otet
  • Ardei iuti

Mod de preparare

Se pune pieptul de pui intreg la fiert in apa cu sare. Se ia spuma, iar cand nu se mai produce spuma se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari.
Se lasa la fiert pana se inmoaie, se strecoara zeama in care au fiert; pieptul de pui se taie fasii subtiri iar legumele se paseaza la blender si se amesteca cu zeama din oala. Se adauga si pieptul de pui taiat cubulete si se da gustul cu sare si piper alb.
Se mai lasa 5-10 minute pana da in primul clocot apoi se stinge focul.
Ouale se bat bine cu smantana, se adauga un polonic cu supa. Se ia treptat din compozitia cu oua si se pune in oala apoi un polonic de ciorba din oala si se amesteca cu ouale pentru a tempera copozitia. Se amesteca bine in oala.
Usturoiul se piseaza si se face un mujdei adaugandu-se putina sare si putina apa. Se poate adauga in ciorba la sfarsit sau se serveste la masa alaturi de ciorba.

2 functii ale noului Philips Multicooker care ma incanta ar fi: cronometrul pentru presetare de până la 24 de ore, care iti permite să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine si valva ajustabila pentru controlul presiunii,cu ajutorul careia ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Ciorba radauteana se potriveste de gust de fiecare in parte, adaugandu-se usturoi si otet si servindu-se cu ardei iuti murati sau verzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici