Ciorba din ciolan cu tarhon

Spalam foarte bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie cubulete. Nu se arun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 150 g morcovi
  • 100 g patrunjel radacina
  • 100 g ceapa
  • un galbenus de ou
  • 20 ml frisca (fara zahar)
  • 2 lingurite de tarhon uscat
  • ½ lamaie
  • sare
  • piper macinat
  • dupa gust

Mod de preparare

Spalam foarte bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie cubulete. Nu se arunca zeama in care a fiert, ci se va folosi la stinsul zarzavaturilor. Se curata morcovii si patrunjeii, se taie cubulete. Ceapa se toaca foarte marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga zarzavatul taiat cubulete si cca. 1 litru din zeama in care a fiert ciolanul, apoi tarhonul, lamaia si piperul. Se sareaza cu precautie, pentru ca, deobicei, ciolanul este destul de sarat. Cand zarzavatul se inmoaie, se pun si cubuletele de ciolan sa dea in clocot cu ciorba.

Se drege cu frisca amestecata cu galbenusul de ou dupa stingerea focului , ca sa nu se branzeasca frisca. Inainte de servire, se scoate lamaia.
Alte retete culinare

Ciorba spanac

Supa crema de sparanghel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar

Cand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise