Ciorba Radauteana

Ciorba Radauteana sau ciorba falsa de burta este o reteta de ciorba delicioasa cu carne de pui. O ciorba cu textura deosebita si aroma de legume.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba Radauteana

Ingrediente

  • 800g piept de pui dezosat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • o telina micuta
  • o radacina de pastarnac
  • 4 galbenusuri de ou
  • 300 g smantana 20% grasime
  • 3 litri apa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 4 catei de usturoi
  • o legatura patrunjel verde
  • 2-3 linguri otet
  • sare

Mod de preparare

Pentru inceput spalam pieptul de pui si-l curatam, (daca e cazul ) de oase.
Legumele le curatam de coaja sau foi ,apoi le spalam bine.
Intr-o oala de 4 litri,adaugam 3 litri de apa , uleiul,pieptul de pui si legumele (fara usturoi) taiate jumatati si o lingurita de sare .
Punem oala pe foc moderat si lasam sa fiarba ,pana se inmoaie legumele si a fiert carnea.
Nu uitam sa luam spuma de cate ori se formeaza deasupra lichidului !
Dupa ce s-au fiert carnea si legumele,le scoatem pe farfurii si le taiem cubulete...ceapa o dam deoparte.
Pentru putina culoare, unul din morcovii fierti l-am pasat bine in blender.
Supa fierbinte din oala se strecoara in alta oala curata, adaugam carnea si legumele taiate cubulete si lasam sa fiarba usor.

Separat, intr-un castronel, omogenizam bine galbenusurile si usturoiul ras cu smantana,temperam compozitia cu putin lichid fierbinte si o adaugam in oala, amestecand usor cu telul la suprafata .
Adaugam otet si sare dupa gust, iar la primul clocot luam oala de pe foc.

Presaram deasupra ciorbei patrunjel verde tocat marunt.

Cu ajutorul optiunilor Boil si Off/Keep Warm ale noului Philips Multicooker as prepara ciorba si as pastra-o calda pana la servirea ei !


Ciorba radauteana se serveste calda alaturi de ardei iute si un bol cu smantana !


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide