Ciorba Radauteana

Ciorba Radauteana sau ciorba falsa de burta este o reteta de ciorba delicioasa cu carne de pui. O ciorba cu textura deosebita si aroma de legume.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba Radauteana

Ingrediente

  • 800g piept de pui dezosat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • o telina micuta
  • o radacina de pastarnac
  • 4 galbenusuri de ou
  • 300 g smantana 20% grasime
  • 3 litri apa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 4 catei de usturoi
  • o legatura patrunjel verde
  • 2-3 linguri otet
  • sare

Mod de preparare

Pentru inceput spalam pieptul de pui si-l curatam, (daca e cazul ) de oase.
Legumele le curatam de coaja sau foi ,apoi le spalam bine.
Intr-o oala de 4 litri,adaugam 3 litri de apa , uleiul,pieptul de pui si legumele (fara usturoi) taiate jumatati si o lingurita de sare .
Punem oala pe foc moderat si lasam sa fiarba ,pana se inmoaie legumele si a fiert carnea.
Nu uitam sa luam spuma de cate ori se formeaza deasupra lichidului !
Dupa ce s-au fiert carnea si legumele,le scoatem pe farfurii si le taiem cubulete...ceapa o dam deoparte.
Pentru putina culoare, unul din morcovii fierti l-am pasat bine in blender.
Supa fierbinte din oala se strecoara in alta oala curata, adaugam carnea si legumele taiate cubulete si lasam sa fiarba usor.

Separat, intr-un castronel, omogenizam bine galbenusurile si usturoiul ras cu smantana,temperam compozitia cu putin lichid fierbinte si o adaugam in oala, amestecand usor cu telul la suprafata .
Adaugam otet si sare dupa gust, iar la primul clocot luam oala de pe foc.

Presaram deasupra ciorbei patrunjel verde tocat marunt.

Cu ajutorul optiunilor Boil si Off/Keep Warm ale noului Philips Multicooker as prepara ciorba si as pastra-o calda pana la servirea ei !


Ciorba radauteana se serveste calda alaturi de ardei iute si un bol cu smantana !


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mancarica de galbiori cu smantana
4
Romania

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Gogosi
5
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi