Se curata si spala legumele. Dovlecelul si albitura se da prin razatoarea mare iar morcovul prin cea mica. Puteti taia legumele cu o forma speciala p
Se curata si spala legumele. Dovlecelul si albitura se da prin razatoarea mare iar morcovul prin cea mica. Puteti taia legumele cu o forma speciala pentru aspect daca va plac legumele taiate mai mari. Ceapa si ardeiul se toaca marunt iar cartofii cubulete. Rosiile se dau prin razatoare sau se paseaza ca sa ramana doar sucul. Leusteanul, patrunjelul si cateva frunze de telina se toaca marunt. Am fiert corcodusele cu verdeata in putina apa cat sa le acopere pana s-a desprins pulpa de sambure. Am strecurat si am inlaturat samburii. Calim in putin ulei ceapa apoi adaugam albitura, telina si morcovul si la sfarsit ardeiul. Stingem cu apa fiarta si adaugam cartofii dupa ce au fiert legumele pe jumatate. Spre sfarsit se adauga si orezul. Cand au fiert legumele se adauga sucul de rosii, pasta de tomate si apoi acritura. Potrivim de sare si condimente, stingem focul si adaugam verdeata tocata. Cand s-a mai racorit putin batem ouale si le adaugam « zdrente » in ciorba amestecand in ea.
Se serveste rece cu sana sau iaurt si verdeata proaspata. Puteti pune mai multe legume, mazare, fasole verde si chiar varza. Noua nu prea ne place mazarea si fasolea si de aceea n-am pus deloc.
Alte retete recomandate:
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaNu aveam de gand sa scriu aceasta reteta, deoarece cred ca toata lumea stie sa faca paste (toata lumea care vrea sa faca, in...
Paste de casaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii