Bors cu verdeturi

Borsul cu vredeturi este delicios si simplu de preparat. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de legume, bors si multe verdeturi.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Bors cu verdeturi

Ingrediente

  • Pentru 5-6 portii:
  • 500 g spanac
  • 2 legaturi loboda
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 salata verde
  • 1 morcov
  • 1 radacina patranjel
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura leustean
  • 1/2 l bors
  • sare
  • ulei.

Mod de preparare

Se curata radacinile, se spala si se taie pe razatoarea cu ochiuri mari, iar verdeturile se spala cu apa rece si se lasa in strecuratoare sa se scurga. Apoi se caleste radacinoasele rase in ulei uncins si dupa ce s-au inmuiat, se adauga ceapa si usturoiul tocate si ele la foc mic. Se stinge cu 3 l de apa, se pune spanacul, salata si loboda taiate marunt si se lasa totul sa fiarba. Intr-o alta oala se fierbe si borsul.

Dupa ce au fiert toate, se toarna borsul, sarea,  se da in 2-3 clocote, se ia oala de pe foc si se preseaza leusteanul tocat.


Borsul cu vredeturi se serveste cald si cu ardei iute.
Acesta reteta este scrisa de Galea Octavian Silviu pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc