Ciorba de dovlecei

Curatam dovleceii de coaja alba de deasupra, se taie pe lung si se golesc de seminte, apoi se taie cubulete mici. Dovleceii se pun la fierb cu 1 l de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4—5 dovlecei mijlocii
  • 1 ceasca de orez
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi tineri
  • 1 kg rosii decojite
  • sare
  • citeva linguri de ulei
  • 1 lingura de supa concentrata
  • verdeata tocata marunt

Mod de preparare

Curatam dovleceii de coaja alba de deasupra, se taie pe lung si se golesc de seminte, apoi se taie cubulete mici. Dovleceii se pun la fierb cu 1 l de apa calda impreuna cu morcovii taiati fideluta si ceapa tocat marunt. Se fierbe totul acoperit, la foc mic, cu putina sare.

Dovleceii fierb intr-o jumatate de ora.. Se adauga in supa orezul fiert separat, apoi ro siile decojite si taiate felii subtiri. Se potriveste de sare si se mai fierb legumele impreuna zece minute, dupa care se adauga citeva linguri din ulei si verdeata tocata marunt.
Ciorba se serveste calda, dar este buna si rece.

Alte retete

retete

Ciorba de loboda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci