Ciorba de fasole boabe cu suc de rosii

Alegem fasolea grasa, pestrita, care se tine la inmuiat in apa rece iteva ore, apoi se clocoteste si se limpezeste cu apa rece. Se pune sa fiarba impr

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pastirnac
  • l lingura de supa concentrata
  • 1 ceapa
  • ulei
  • 1/4 kg fasole boabe
  • 1 legatura frunze de telina
  • sare
  • 1 l suc de rosii

Mod de preparare

Alegem fasolea grasa, pestrita, care se tine la inmuiat in apa rece iteva ore, apoi se clocoteste si se limpezeste cu apa rece. Se pune sa fiarba impreuna cu un pastirnac curatat si spalat si o ceapa intreaga.

Se fierba la foc mic o ora, se sareaza si se continua fierberea daca este nevoie.

La fiert se adauga o lingura de supa concentrata pentru a da gust bun mincarii.

Cind fasolea este fiarta si bobul se desface usor la apasare, se adauga 1 1 de suc de rosii, frunze, de telina taiate marunt si uleiul.

Se mai da in clocot un minut, dupa care se ia oala de pe foc.

Ciorba aceasta se serveste rece, cu ceapa alaturi.
Alte retete cu ciorba

Ciorba taraneasca

Ciorba de loboda

Ciorba de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc