Ciorba de fasole boabe cu suc de rosii

Alegem fasolea grasa, pestrita, care se tine la inmuiat in apa rece iteva ore, apoi se clocoteste si se limpezeste cu apa rece. Se pune sa fiarba impr

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pastirnac
  • l lingura de supa concentrata
  • 1 ceapa
  • ulei
  • 1/4 kg fasole boabe
  • 1 legatura frunze de telina
  • sare
  • 1 l suc de rosii

Mod de preparare

Alegem fasolea grasa, pestrita, care se tine la inmuiat in apa rece iteva ore, apoi se clocoteste si se limpezeste cu apa rece. Se pune sa fiarba impreuna cu un pastirnac curatat si spalat si o ceapa intreaga.

Se fierba la foc mic o ora, se sareaza si se continua fierberea daca este nevoie.

La fiert se adauga o lingura de supa concentrata pentru a da gust bun mincarii.

Cind fasolea este fiarta si bobul se desface usor la apasare, se adauga 1 1 de suc de rosii, frunze, de telina taiate marunt si uleiul.

Se mai da in clocot un minut, dupa care se ia oala de pe foc.

Ciorba aceasta se serveste rece, cu ceapa alaturi.
Alte retete cu ciorba

Ciorba taraneasca

Ciorba de loboda

Ciorba de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pui, cu legume la gratar
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa