Crema de legume

Se curata legumele si se taie marunt, se adauga ulei sare, piper si trei linguri de apa si se calesc. Se adauga rosiile peste legume, se pune 2 litri

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 telina mica
  • 2 - 3 cepe verzi (sau 1 ceapa uscata)
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel
  • 500 ml bors de casa (sau zeama de lamaie)
  • sare
  • piper
  • crutoane

Mod de preparare

Se curata legumele si se taie marunt, se adauga ulei sare, piper si trei linguri de apa si se calesc. Se adauga rosiile peste legume, se pune 2 litri de apa calda, se acopera si se fierbe 30 minute. Cand sunt gata se mixeaza legumele.

Se adauga patrunjelul, se sareaza si pipareaza dupa gust, se adauga bors de casa, care a fost fiert separat, sau zeama de lamaie. Se da in clocot 2 - 3 ori, se serveste cu crutoane.
Cald cu un pic de patrunjel deasupra.

Retete de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci