Supe de legume

Reteta Crema de mazare cu hribi

portii reteta 9 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 45m 
simona72 postat de
Postat pe: 31-01-2019
Adaugă în cartea de bucate
In ultima vreme sunt nelipsite din meniul meu de acasa. Le iubesc atat de mult incat as fi in stare sa fac cure cu supele astea )) Sunt pline de nutrienti, vitamine, sunt satioase si mie imi transmit o stare de bine. In plus se zice ca este prietena siluetei. De gust, arome si texturi, nu mai zic…

ingrediente

9 portii

   Tacam de pui sau daca deja aveti facuta supa de pui
   2 tije apio
   1-2 radacini de pastarnac
   2-3 morcovi
   500 gr mazare congelata
   500 gr hribi(congelati am avut eu)
   200 gr smantana grasa 30%
   Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
   Amestec de legume de gradina sau plantele aromatice care va plac
Pentru decor:
   Ulei de masline cu infuzie de ardei iute
   Seminte de negrilica
Pentru cruton:
   Felii de paine integrala cu seminte
   Branza gorgonzola
   Microplante

mod de preparare

Se curata morcovii, pastarnacul si se taie rondele. Tijele de apio se taie de asemenea si ele rondele si se pun intr-o oala alaturi de morcovi si pastarnac. Pentru ca nu am avut o supa gata facuta, am adaugat un tacam de pui in oala. Am pus mazarea si hribii, care sunt deja taiati in felii. Am pus capac si am dat la fiert pentru 40-45 minute. Pentru fiert supa am folosit o oala sub presiune. Am inlaturat tacamul de pui, iar restul supei am pasirat-o bine cu un blender vertical. Cand totul a devenit cremos si nu mai sunt bucati de legume, se adauga smantana grasa. Se trece cu blenderul vertical pentru ultima oara prin supa. Se pune oala pe foc, se adauga sare si piper dupa gust, iar la final plantele aromatice preferate. Se potriveste foarte bine cu patrunjel si marar, dar eu am avut un amestec de plante de gradina de la Delikat si l-am folosit pe acesta.
Pentru cruton: se taie feliile de paine in baghete subtiri de 2,5-3 cm. Se stropesc cu putin ulei, se pudreaza cu paprika afumata si se amesteca bine. Se pun in tava cuptorului cu folie de copt. Se prajesc la foc potrivit pana devin rumene. Se ung cu branza gorgonzola si se decoreaza cu microplante.
Pentru servit se pune supa calda in boluri, se stropeste cu putin ulei picant, seminte de negrilica si cruton pe margine. De vis, supa asta!!! Sa va fie de bine!!!
Incearca si Supa cu usturoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de mazare cu hribi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.