Supa acra de salata cu jumari de ou

Se taie costita in franjuri mici si se pune la prajit intr-o tigaie, fara alta grasime in afara de ceea ce lasa ea. Se rumeneste cateva minute, pana c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr costita de casa afumata
  • 2 salate verzi
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 oua
  • 250 gr smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie costita in franjuri mici si se pune la prajit intr-o tigaie, fara alta grasime in afara de ceea ce lasa ea. Se rumeneste cateva minute, pana capata o culoare frumoasa. Se scoate si se pune in oala in care urmeaza sa se faca supa. In tigaie, peste grasimea ramasa, se prajeste bine, pe ambele parti, o omleta din cele doua, asezonata corect cu sare si piper. Dupa ce se raceste, se taie patratele mari. Radacinile se taie marunt si se pun la fiert in apa, impreuna cu costita. Cand legumele se fierb pe jumatate, se adauga salata verde spalata bine, frunza cu frunza si taiata in fasii mici. Cand ciorba este aproape gata, se adauga omleta si se lasa la foc mic. Cu putina supa calda, se dizolva smantana si se toarna in oala, amestecand continuu. Se potriveste de sare si piper, apoi se adauga otetul. Se mai da intr-un clocot si se lasa la racorit.
Alte retete culinare:

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Supa de linte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc