Supa crema de cartofi este unul din preparatele mele de suflets si azi iti arat ca si tu poti face aceasta supa deosebita, cu putine ingrediente.
Taie cartofii, pastarnacul, telina si morcovul cuburi. Pune-le la fiert in 2 litri si jumatate de apa impreuna cu crengutele de oregano si sare.
Odata fierte, scoate oregano, scurge 3 sferturi din apa si paseaza totul bine – poti folosi si un blender insa cartofii vor capata o textura mai gumata, lipicioasa. Trece apoi totul printr-o sita.
Incalzeste smantana de gatit pe foc, adaug-o deasupra si pune si untul. Pune si 2 polonice din zeama in care au fiert legumele. Amesteca totul bine. Toaca patrunjelul marunt si incorporeaza-l si pe-acesta. Potriveste de sare si piper.
Zdrobeste busuiocul intr-un mojar impreuna cu usturoiul copt si uleiul de masline. Pune supa in castroane termorezistente si adauga o lingura de ulei de masline cu usturoi si busuioc deasupra.
Bate cele 4 galbenusuri cu un tel. Pune o foaie de placinta deasupra castronului, unge-o cu galbenus de ou si aplica alta foaie de placinta deasupra. Repeta acest proces pana la 4 foi pentru fiecare castron in parte.
Presara seminte de susan pe deasupra si introdu castroanele in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pana cand foile de placinta se rumenesc frumos deasupra. Dupa cca 4-5 min ai o supa aromata, satioasa si extrem de usor de facut. Rasfata-te cu aceasta minunatie.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii