Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi este unul din preparatele mele de suflets si azi iti arat ca si tu poti face aceasta supa deosebita, cu putine ingrediente.

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g de cartofi
  • 1 pastarnac
  • 1 sfert de telina
  • 1 morcov
  • cateva crengute de oregano proaspat
  • 50 g de unt
  • 1 legatura de patrunjel
  • 7 frunze de busuioc
  • 4 catei de usturoi copti
  • 50 ml de ulei de masline extravirgin
  • 4 galbenusuri de ou
  • cateva foi de placinta
  • 2 linguri de seminte de susan
  • sare si piper dupa gust
  • 150 ml de smantana de gatit

Mod de preparare

Taie cartofii, pastarnacul, telina si morcovul cuburi. Pune-le la fiert in 2 litri si jumatate de apa impreuna cu crengutele de oregano si sare.


Odata fierte, scoate oregano, scurge 3 sferturi din apa si paseaza totul bine – poti folosi si un blender insa cartofii vor capata o textura mai gumata, lipicioasa. Trece apoi totul printr-o sita.

 

Incalzeste smantana de gatit pe foc, adaug-o deasupra si pune si untul. Pune si 2 polonice din zeama in care au fiert legumele. Amesteca totul bine. Toaca patrunjelul marunt si incorporeaza-l si pe-acesta. Potriveste de sare si piper.


Zdrobeste busuiocul intr-un mojar impreuna cu usturoiul copt si uleiul de masline. Pune supa in castroane termorezistente si adauga o lingura de ulei de masline cu usturoi si busuioc deasupra.


Bate cele 4 galbenusuri cu un tel. Pune o foaie de placinta deasupra castronului, unge-o cu galbenus de ou si aplica alta foaie de placinta deasupra. Repeta acest proces pana la 4 foi pentru fiecare castron in parte.


Presara seminte de susan pe deasupra si introdu castroanele in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pana cand foile de placinta se rumenesc frumos deasupra. Dupa cca 4-5 min ai o supa aromata, satioasa si extrem de usor de facut. Rasfata-te cu aceasta minunatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci