Supa crema de cartofi cu praz

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in patru. De asemenea, prazul curatat se taie bucatele. Se pun toate la fiert cu supa de carne sau de

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg. cartofi
  • 2 fire de praz
  • 1 litru supa de carne (de zarzavat)
  • 50 gr. unt
  • 1 lingura faina
  • 1 galbenus
  • 1 pahar lapte (1/2 pahar smintina)
  • cuburi de piine alba prajita
  • sare

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in patru. De asemenea, prazul curatat se taie bucatele. Se pun toate la fiert cu supa de carne sau de zarzavat (sau cu apa fiarbinte) si sare. Cind s-au muiat, se dau prin sita. Separat se incinge untul, se adauga faina si se rumenesc putin. Se stinge cu pireul de cartofi si praz, se adauga zeama lor si se lasa sa mai dea citeva clocote. Separat se pune galbenusul batut bine si amestecat cu laptele sau smintina intr-un vas sa fiarba in aburi (intr-o cratita cu apa clocotita). Cind a inceput sa fiarba acest sos, se adauga la supa (batindu-l cu cite o lingura de supa).
Se serveste imediat cu cuburi de piine prajita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc