Supa crema de castane este incredibil de aromata si de consistenta. Este o supa numai buna de toamna.
Coaja castanelor o crestam cu varful unui cutit. Le punem in kukta, punem apa sarata si le fierbem pana se inmoaie. Le curatam de coaja si le zdrobim prin sita sau presa pentru cartofi. Le punem intr-o cratita, adaugam unt si sotam 2 minute. Presaram faina, mai amestecam, apoi diluam cu vin si un pahar de apa. Adaugam zahar, fierbem si ingrosam cusmantana lichida amestecata cu galbenusuri de ou. Se asezoneaza cu scortisoara macinata.
Supa crema de castane se serveste calda.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii