Ceapa uscata, ceapa verde si usturoiul se curata, ceapa uscata si usturoiul se toaca marunt, iar ceapa verde se taie rondele, pastrand si partea verd
Ceapa uscata, ceapa verde si usturoiul se curata, ceapa uscata si usturoiul se toaca marunt, iar ceapa verde se taie rondele, pastrand si partea verde. Se calesc in ulei fierbinte, se presara si cuburile de supa, se toarna laptele si ½ litru apa, apoi se fierbe sub capac, la foc mic (25-30 minute). Luam jos supa, amestecam in ea fulgii de cartofi, lasam un minut sa se odihneasca, apoi zdrobim totul cu mixerul vertical. Adaugam frisca pentru gatit, sarea, piperul alb si putina nucsoara proaspat razuita, dupa care o punem din nou pe gaz si mai dam intr-un clocot. Cascavalul marmorat il zdrobim in bucati mici, ceam mai mare parte o amestecam in supa, restul se se presara in farfurii la servire. Se adauga si patrunjelul verde tocat marunt si se poate servi cu crutoane sau galuste.
Alte retete recomandate:
Supa crema de spanac
Ciorba de pui a la grec

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii