Ceapa uscata, ceapa verde si usturoiul se curata, ceapa uscata si usturoiul se toaca marunt, iar ceapa verde se taie rondele, pastrand si partea verd
Ceapa uscata, ceapa verde si usturoiul se curata, ceapa uscata si usturoiul se toaca marunt, iar ceapa verde se taie rondele, pastrand si partea verde. Se calesc in ulei fierbinte, se presara si cuburile de supa, se toarna laptele si ½ litru apa, apoi se fierbe sub capac, la foc mic (25-30 minute). Luam jos supa, amestecam in ea fulgii de cartofi, lasam un minut sa se odihneasca, apoi zdrobim totul cu mixerul vertical. Adaugam frisca pentru gatit, sarea, piperul alb si putina nucsoara proaspat razuita, dupa care o punem din nou pe gaz si mai dam intr-un clocot. Cascavalul marmorat il zdrobim in bucati mici, ceam mai mare parte o amestecam in supa, restul se se presara in farfurii la servire. Se adauga si patrunjelul verde tocat marunt si se poate servi cu crutoane sau galuste.
Alte retete recomandate:
Supa crema de spanac
Ciorba de pui a la grec
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaFoarte usor de facut si foarte buna!
Prajitura cu iaurt si fructe confiateGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii