Se curata conopida de frunze si se lasa 10 min. in apa sarata, ca sa iasa eventualii viermisori. Se pune conopida intr-o oala cu apa rece si sare la f
Se curata conopida de frunze si se lasa 10 min. in apa sarata, ca sa iasa eventualii viermisori. Se pune conopida intr-o oala cu apa rece si sare la foc potrivit. Cind a fiert, se scoate pe o strecuratoare si se rup citeva buchetele, care se asaza pe o farfurie si care vor servi drept garnitura cand supa va fi gata. Se topeste untul intr-un vas, se presara faina, apoi se adauga zeama in care a fiert conopida. Dupa citeva clocote, se amesteca cu restul de zeama si cu conopida care a fost trecuta prin sita. Se lasa sa mai fiarba 15-20 min. la foc domol. Dupa ce a fiert, se drege cu un ou si cu smintina. Se adauga in supa buchetelele de conopida care au fost oprite si patrunjel tocat fin.
Se serveste la masa cu pateuri sau crochete din aluat
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseDupă cum v-am obișnuit, eu gătesc în cantități mari, că doar acasă 3 zmei;) Așa că din legumele coapte în jar am...
Omletă cu legume coapte în jarIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii