Supa crema de conopida cu emmentaler

Supa crema de conopida cu emmentaler de la Delaco este o combinatie delicioasa si hranitoare pentru intreaga familie. Uite ce trebuie sa faci ca pregatesti delicioasa supa crema.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de conopida cu emmentaler

Ingrediente

  • · 1 conopida medie
  • · 1 cana Emmentaler Delaco razuit
  • · 1 usturoi intreg
  • · 1/2 linguri ulei de masline
  • · 1 lingura unt
  • · 1/4 telina
  • · 1 ceapa alba
  • · 1 morcov dat pe razatoare
  • · sare
  • piper
  • · cimbru
  • · 1 lingura faina
  • · 1/3 cana vin alb
  • · 1/2 cana apa
  • · 2 cani supa de legume
  • · 1 frunza dafin
  • · patrunjel
  • · bacon prajit

Mod de preparare

Supa crema de conopida cu emmentaler de la Delaco este o combinatie delicioasa si hranitoare pentru intreaga familie. Uite ce trebuie sa faci ca pregatesti delicioasa supa crema:

Intai taie conopida si spal-o, apoi pune bucatile intr-o tava cu ulei de masline, sare si piper. Taie capatul usturoiului, presara sare si piper si putin ulei si inveleste-l intr-o folie de aluminiu.

Pune usturoiul si conopida la cuptor, 15-20 minute (conopida), si 25-30 minute (usturoi).

Intre timp, topeste untul intr-o cratita si caleste ceapa, telina si morcovul 10 minute, condimenteaza si adauga faina. Adauga apoi vinul, pe care il lasi sa scada cateva minute si adaugi apa si supa de legume,  si frunza de dafin. Lasa totul la fiert pentru 10 minute.

Scoate conopida si usturoiul din cuptor,  adauga-le in cratita si mai fierbe 10 minute.

Adauga supa in blender alaturi de toata cantitatea de Emmentaler si paseaza pana devine cremoasa.


Serveste supa crema de conopida cu emmentaler Delaco cu crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide