O supa crema gustoasa cremoasa si care merge foart bine acum, in zilele reci de iarna. Eu am pregatit-o in perioada postului deci am folosit lapte de migdale neindulcit. Voi puteti folosi smantana, lapte dulce sau iaurt. Am folosit ludaie, acel dovleac mare si alb pe care l-am copt in prealabil in cuptor. Eu personal il ador copt cu putina miere si nuci sau scortisoara deasupra.
In cuptorul incins la 200 grade punem dovleac placintar la copt direct pe gril. Trebuie sa punem sub el o tava ca sa nu curga direct in cuptor.
Cand dovleacul este copt si intra bine furculita in el, il decojim. Eu am folosit pentru 2 portii de supa o cana de 250 ml de pulpa.
Am pus pulpa intr-o oala, am adaugat laptele de migdale, catelul de usturoi, frunzele de busuioc verde,sare si piper si am blenduit totul cu ajutorul blenderului vertical. Se poate blendui cu orice fel de blender sau se poate face piure chiar si cu zdrobitorul de cartofi .
Dupa ce am obtinut o textura fina am pus oala pe foc si am lasat-o sa dea in clocot. Asezonam dupa gust si servim calda cu seminte presarate deasupra sau cu crutoane .
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIntotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...
Clatite cu dulceturiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii