Supa-crema de dovlecei cu branza de oi si menta

Supa-crema de dovlecei cu branza de oi si menta este o reteta de supa crema absolut delicioasa. Este o supa crema de dovlecei cu aroma de menta proaspata.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Supa-crema de dovlecei cu branza de oi si menta

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg dovlecei mici, cu samburi putini
  • 1 cub mediu telemea de oi
  • sare, piper, dupa gust
  • 23 cani apa plata
  • 34 fire menta proaspata
  • 1 fir busuioc verde

Mod de preparare

Mod de preparare:
Dupa cum am spus aceasta este o supa rapida, gustoasa si hranitoare. Se prepara in doi timpi si trei miscari, la propriu:)
Se spala dovleceii, se taie felii si se pun in sitele aparatului de gatit cu aburi (al meu are 3 nivele), peste care se presara frunzele de la 2 fire de menta.
Se toarna apa in orificiile speciala ale steamerului si se seteaza aparatul pe 10 minute.
Dupa ce timpul s-a scurs, se scot dovleceii si se aseaza in vasul unui blender incapator, cu tot cu frunzele de menta care s-au fiert impreuna cu ei. Se adauga apa si frunzele de menta ramase, impreuna cu cele de busuioc si branza de oi rupta in bucatele mici.
Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o supa crema fina si catifelata. Se potriveste de sare si piper, se toarna in boluri, se decoreaza cu putina menta proaspata si se serveste imediat, cu crutoane.


Extrasfat: daca afara este foarte cald, aceasta supa crema de dovlecei se poate servi si rece, de la frigider, eventual in pahare de cocktail si se decoreaza cu un pai de baut.


Pofta buna!
Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!


Supa crema de dovlecei cu menta se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide