Supa-crema de dovlecei cu branza de oi si menta

Supa-crema de dovlecei cu branza de oi si menta este o reteta de supa crema absolut delicioasa. Este o supa crema de dovlecei cu aroma de menta proaspata.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Supa-crema de dovlecei cu branza de oi si menta

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg dovlecei mici, cu samburi putini
  • 1 cub mediu telemea de oi
  • sare, piper, dupa gust
  • 23 cani apa plata
  • 34 fire menta proaspata
  • 1 fir busuioc verde

Mod de preparare

Mod de preparare:
Dupa cum am spus aceasta este o supa rapida, gustoasa si hranitoare. Se prepara in doi timpi si trei miscari, la propriu:)
Se spala dovleceii, se taie felii si se pun in sitele aparatului de gatit cu aburi (al meu are 3 nivele), peste care se presara frunzele de la 2 fire de menta.
Se toarna apa in orificiile speciala ale steamerului si se seteaza aparatul pe 10 minute.
Dupa ce timpul s-a scurs, se scot dovleceii si se aseaza in vasul unui blender incapator, cu tot cu frunzele de menta care s-au fiert impreuna cu ei. Se adauga apa si frunzele de menta ramase, impreuna cu cele de busuioc si branza de oi rupta in bucatele mici.
Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o supa crema fina si catifelata. Se potriveste de sare si piper, se toarna in boluri, se decoreaza cu putina menta proaspata si se serveste imediat, cu crutoane.


Extrasfat: daca afara este foarte cald, aceasta supa crema de dovlecei se poate servi si rece, de la frigider, eventual in pahare de cocktail si se decoreaza cu un pai de baut.


Pofta buna!
Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!


Supa crema de dovlecei cu menta se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Braduti din biscuiti si ciocolata
5
Retete de Pasti

Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna...

Braduti din biscuiti si ciocolata
Parteneri
Ciocanele de pui cu sos de leurda
Bucataras.RO

Ciocanele de pui cu sos de leurda

Ciocanele de pui cu sos de leurda
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori