Intotdeauna cand fac pilaf sau ciulama, cu legumele folosite pt zeama fac si o supa crema delicioasa si versatila care poate fi facuta in fel si fel de combinatii sau prezentari.
Se curata legumele si se feliaza grosier. Puiul se portioneaza. Se pune apa la fiert, cam 4 litri. Cand fierbe apa, se adauga puiul si se spumeaza bine. Apoi se pun legumele si se fierb cam 30 min. Se scot legumele, se blendeaza, se subtiaza cu stock de pui pana la consistenta dorita.
Separat se prajesc felii de carnat. Cat au fiert legumele, am facut si crutoanele, in cuptor, la 150 grade C, din feliile de paine frecate cu usturoi si unse cu ulei de masline, taiate cuburi si uscate foarte putin de data aceasta, pt ca nepotelul meu nu le papa uscate. Se pun in supa feliile de carnat, crutoanele si verdeata. Optional se poate pune si smantana sau suc de rosii.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii