Intotdeauna cand fac pilaf sau ciulama, cu legumele folosite pt zeama fac si o supa crema delicioasa si versatila care poate fi facuta in fel si fel de combinatii sau prezentari.
Se curata legumele si se feliaza grosier. Puiul se portioneaza. Se pune apa la fiert, cam 4 litri. Cand fierbe apa, se adauga puiul si se spumeaza bine. Apoi se pun legumele si se fierb cam 30 min. Se scot legumele, se blendeaza, se subtiaza cu stock de pui pana la consistenta dorita.
Separat se prajesc felii de carnat. Cat au fiert legumele, am facut si crutoanele, in cuptor, la 150 grade C, din feliile de paine frecate cu usturoi si unse cu ulei de masline, taiate cuburi si uscate foarte putin de data aceasta, pt ca nepotelul meu nu le papa uscate. Se pun in supa feliile de carnat, crutoanele si verdeata. Optional se poate pune si smantana sau suc de rosii.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii