Supa crema de legume de iarna este o supa consistenta, nutritiva si delicioasa, care poate fi preparata in doi timpi si trei miscari.
Toate legumele se spala si se curata.
Ceapa se taie marunt, restul de legume se taie cuburi, dar nu foarte mari.
Intr-o cratita in care vom face supa, punem la incins uleiul de masline. In el calim 1 minut ceapa, pana cand incepe sa devina transparenta.
Daca nu vreti sa caliti ceapa, puteti sa puneti direct la fiert legumele ca mai jos.
Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam telina, morcovul si pastarnacul, amestecam bine si adaugam apa pana sunt acoperite bine legumele. Lasam sa se faca zece minute, apoi adaugam cartofii si mazarea si mai punem doua cani de apa. Presaram sare si piper si le mai fierbem pana se fac toate legumele, cam inca 15-20 de minute la foc moderat.
Luam de pe foc si bagam mixerul, pana cand obtinem supa crema.
Taiem marunt mararul si il presaram peste supa, apoi amestecam putin. Se potriveste de sare si piper, deoarece gustul va tinde sa fie putin dulce, de la cartof, mazare si morcov.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Supa crema de legume se serveste calda cu crutoane.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii