Supa crema de legume de iarna

Supa crema de legume de iarna este o supa consistenta, nutritiva si delicioasa, care poate fi preparata in doi timpi si trei miscari.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de legume de iarna

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 1 telina medie
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa medie
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof
  • 250 g mazare de conserva
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 1 varf de cutit de busuioc
  • 1 varf de cutit de cimbru
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Toate legumele se spala si se curata.
Ceapa se taie marunt, restul de legume se taie cuburi, dar nu foarte mari.
Intr-o cratita in care vom face supa, punem la incins uleiul de masline. In el calim 1 minut ceapa, pana cand incepe sa devina transparenta.
Daca nu vreti sa caliti ceapa, puteti sa puneti direct la fiert legumele ca mai jos.
Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam telina, morcovul si pastarnacul, amestecam bine si adaugam apa pana sunt acoperite bine legumele. Lasam sa se faca zece minute, apoi adaugam cartofii si mazarea si mai punem doua cani de apa. Presaram sare si piper si le mai fierbem pana se fac toate legumele, cam inca 15-20 de minute la foc moderat.
Luam de pe foc si bagam mixerul, pana cand obtinem supa crema.
Taiem marunt mararul si il presaram peste supa, apoi amestecam putin. Se potriveste de sare si piper, deoarece gustul va tinde sa fie putin dulce, de la cartof, mazare si morcov.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Supa crema de legume se serveste calda cu crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide