Supa crema de linte, acompaniata de bucatele crocante de lipie, este plina de vitamine!
Mai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul, pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la fiert in 3 litri de apa.
Pune peste linte sarea grunjoasa, adauga apa calduta si amesteca usor, arunca apa si clateste bine cu apa rece de doua ori. Astfel va iesi tot amidonul si va fi curata. Lasa apoi lintea in apa rece sa se inmoaie putin.
Cand legumele sunt fierte, opreste focul si lasa supa deoparte. Taie ceapa si usturoiul marunt si pune uleiul la incins intr-o craticioara, apoi caleste-le usor pana se inmoaie. Presara chimenul amestecat cu chimionul, paprika dulce si sare si piper dupa gust.
Toarna 2-3 polonice de supa de legume, scurge lintea si pune-o la fiert. Agauga apoi legumele fierte si mai completeaza cu supa de legume. Pune capacul la oala si lasa sa fiarba 20 de minute sau pana cand lintea devine moale. Strecoara o parte din zeama si paseaza supa cu un blender vertical. Adauga untul, smantana incalzita si frunzele de menta proaspata. Daca mai este nevoie, mai adauga supa de legume pana ajungi la consistenta dorita.
Potriveste din nou de sare si piper si supa este gata!
Pentru servire, taie lipia patratele si prajeste-o in ulei incins, apoi las-o la scurs pe servetele de hartie, ca sa absoarba uleiul in exces.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii