Supa crema de linte

Supa crema de linte, acompaniata de bucatele crocante de lipie, este plina de vitamine!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g linte rosie
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • un morcov
  • 2 felii de telina
  • un pastarnac
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml smantana de gatit
  • 25 gr unt
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita paprika dulce
  • ½ lingurita chimen si chimion macinate
  • cateva frunze de menta proaspata
  • in plus, mai ai nevoie de lipie libaneza pentru servit, ulei pentru prajit lipia si un fir de ceapa verde pentru décor

Mod de preparare

Mai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul, pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la fiert in 3 litri de apa.


Pune peste linte sarea grunjoasa, adauga apa calduta si amesteca usor, arunca apa si clateste bine cu apa rece de doua ori. Astfel va iesi tot amidonul si va fi curata. Lasa apoi lintea in apa rece sa se inmoaie putin.


Cand legumele sunt fierte, opreste focul si lasa supa deoparte. Taie ceapa si usturoiul marunt si pune uleiul la incins intr-o craticioara, apoi caleste-le usor pana se inmoaie. Presara chimenul amestecat cu chimionul, paprika dulce si sare si piper dupa gust.



Toarna 2-3 polonice de supa de legume, scurge lintea si pune-o la fiert. Agauga apoi legumele fierte si mai completeaza cu supa de legume. Pune capacul la oala si lasa sa fiarba 20 de minute sau pana cand lintea devine moale. Strecoara o parte din zeama si paseaza supa cu un blender vertical. Adauga untul, smantana incalzita si frunzele de menta proaspata. Daca mai este nevoie, mai adauga supa de legume pana ajungi la consistenta dorita.



Potriveste din nou de sare si piper si supa este gata!



Pentru servire, taie lipia patratele si prajeste-o in ulei incins, apoi las-o la scurs pe servetele de hartie, ca sa absoarba uleiul in exces.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Prajitura cu piersici si migdale
Bucataras.RO

Prajitura cu piersici si migdale

O prajitura buna care merge perfect langa o cafea!

Prajitura cu piersici si migdale
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!