Supa crema de linte

Supa crema de linte, acompaniata de bucatele crocante de lipie, este plina de vitamine!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g linte rosie
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • un morcov
  • 2 felii de telina
  • un pastarnac
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml smantana de gatit
  • 25 gr unt
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita paprika dulce
  • ½ lingurita chimen si chimion macinate
  • cateva frunze de menta proaspata
  • in plus, mai ai nevoie de lipie libaneza pentru servit, ulei pentru prajit lipia si un fir de ceapa verde pentru décor

Mod de preparare

Mai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul, pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la fiert in 3 litri de apa.


Pune peste linte sarea grunjoasa, adauga apa calduta si amesteca usor, arunca apa si clateste bine cu apa rece de doua ori. Astfel va iesi tot amidonul si va fi curata. Lasa apoi lintea in apa rece sa se inmoaie putin.


Cand legumele sunt fierte, opreste focul si lasa supa deoparte. Taie ceapa si usturoiul marunt si pune uleiul la incins intr-o craticioara, apoi caleste-le usor pana se inmoaie. Presara chimenul amestecat cu chimionul, paprika dulce si sare si piper dupa gust.



Toarna 2-3 polonice de supa de legume, scurge lintea si pune-o la fiert. Agauga apoi legumele fierte si mai completeaza cu supa de legume. Pune capacul la oala si lasa sa fiarba 20 de minute sau pana cand lintea devine moale. Strecoara o parte din zeama si paseaza supa cu un blender vertical. Adauga untul, smantana incalzita si frunzele de menta proaspata. Daca mai este nevoie, mai adauga supa de legume pana ajungi la consistenta dorita.



Potriveste din nou de sare si piper si supa este gata!



Pentru servire, taie lipia patratele si prajeste-o in ulei incins, apoi las-o la scurs pe servetele de hartie, ca sa absoarba uleiul in exces.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Gogosari umpluti cu conopida
2
Conserve in otet

Gogosari umpluti cu conopida

Se pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...

Gogosari umpluti cu conopida
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
3
Supe de legume

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Crap la cuptor
4
Mancaruri cu peste

Crap la cuptor

Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita...

Crap la cuptor
Sos de sardele
5
Sosuri reci

Sos de sardele

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...

Sos de sardele
Parteneri
Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris
Bucataras.RO

Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris

Provocarea GastroArt Pentru că sunt o adeptă a rețetelor și a savorilor de odinioară, nu puteam să nu răspund la...

Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii