Supa crema de morcovi

800 grame de morcov curatat si o radacina de telina le taiem cubulete si le calim in putin unt, amestecand continuu, timp de 10 minute. Presaram putin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 grame morcovi
  • o radacina de telina
  • o feliuta de unt
  • putina faina (macinata fin)
  • 1 litru supa de carne
  • dupa gust sare
  • dafin
  • patrunjel verde
  • un sfert dintr-o ceapa
  • 100 ml. frisca de gatit
  • un galbenus de ou

Mod de preparare

800 grame de morcov curatat si o radacina de telina le taiem cubulete si le calim in putin unt, amestecand continuu, timp de 10 minute. Presaram putina faina si adaugam si 1 litru supa de carne sau apa.

Potrivim de sare, punem foile de dafin, patrunjelul verde tocat si sfertul de ceapa tocat.

Cand morcovul si telina s-au inmuiat, le strecuram si le zdrobim, adaugam la supa 100 ml. frisca de gatit si galbenusul de ou si mai dam intr-un clocot. Se serveste in cesti, cu crutoane prajite.
Alte retete recomandate

Ciorba burta

Ciorba de varza

Ciorba de varza cu rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori