Supa crema de morcovi cu sofran

Impart astazi cu voi o reteta sublima de supa crema. Este cea mai fina si catifelata supa pe care am facut-o eu… si nu am facut putine. Banuiesc ca asta se datoreaza morcovului. Pe langa asta avem si beneficii nutritionale consumand aceasta supa: beta caroten, acid folic, vitamina K, calciu. Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Supa crema de morcovi cu sofran

Ingrediente

  • Aproximativ 2-2,5 l supa de pui sau de legume (eu am folosit supa de pui)
  • 800 gr morcovi tineri de gradina
  • 1 ardei capia
  • 2 cartofi albi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri unt aromatizat (busuioc, patrunjel, usturoi, chivas)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 prafuri de sofran
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust

Mod de preparare

In primul rand facem un stock sau o supa de pui, asta e lege pentru orice supa crema urmeaza sa faceti. Acest sfat l-am primit si eu la randul meu, fapt pentru care il transmit mai departe.

Am avut un pui intreg, am transat puiul, am inlaturat pieptul, aripile si pulpele. Am pus intr-o oala, apa, puiul, morcovii si ardeiul capia. Eu am folosit o oala sub presiune pentru a scurta timpul. Dupa 40 minute, supa a fost gata. Am strecurat-o printr-o sita deasa cu tifon.

Intr-o oala am pus untul si uleiul. Cand s-a incins, am adaugat ceapa taiata marunt si am lasat sa se caleasca. Am adaugat peste ceapa cartofii curatati si taiati cubulete, supa clara de pui si morcovii fierti in supa. Am pus capac si am lasat la fiert pana cartofii au fost bine patrunsi. In tot acest timp, cat supa a fiert, am pus sofranul intr-un bol cu putina apa calda. Nu folosim mult sofran, doar atat cat luam de doua ori intre doua degete…

Dupa ce cartofii au fiert, dam oala deoparte si cu un blender vertical, pasam bine legumele, pana obtinem o consistenta cremoasa. Adaugam smantana pentru gatit, sofranul cu tot cu apa, sare si piper. Punem oala pe foc, lasam sa dea in clocot, neaparat gustam si asezonam dupa propriul gust. Serviti cu crutoane daca va plac, baietii mei le adora…sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
1
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
3
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Bucataras.RO

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

De fapt, am preparat costita si legumele pe grill, la aragaz, ca doar conditiile astea de gratar le am acasa. Dar inainte de...

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide