Supa crema de napi

Napii au mai multe denumiri printre care Topinambur, napi porcesti, cartoful saracilor si nu prea este cunoscut la noi, nefiind gasit nici prin piete, dar putin cunosc valorile acestei legume. Tuberculii cu o forma neregulata, asemanatoare cu ghimbirul, sunt comestibili, utilizati si in alimentarie, sunt bogati in potasiu, fier, fibre, fosfor, vit.B3, vit.B1 de asemenea sunt utilizati de persoanele cu diabet si in tratarea reumatismului. Aceasta supa este foarte gustoasa, dar si sanatoasa.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de napi

Ingrediente

  • 500 g napi
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 cm radacina de ghimbir
  • 2 felii dovleac(cine are)
  • 1 pastarnac
  • 1 cutie lapte de cocos
  • sare

Mod de preparare

Toate legumele curatate, spalate, taiate, se pun la fiert in apa cat sa fie cuprinse si in plus 1 cana; de asemenea se adauga si putina sare.

Dupa 30 min de fiert, se rastoarna in blender, se paseaza bine, rezultatul se trece prin sita pentru o supa mai fina. Se pune din nou pe foc, se adauga laptele de cocos, se amesteca si se lasa cateva clocote, se potriveste de gust, apoi se serveste, dupa preferinte cu crutoane sau nu.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci