Supa crema de napi

Napii au mai multe denumiri printre care Topinambur, napi porcesti, cartoful saracilor si nu prea este cunoscut la noi, nefiind gasit nici prin piete, dar putin cunosc valorile acestei legume. Tuberculii cu o forma neregulata, asemanatoare cu ghimbirul, sunt comestibili, utilizati si in alimentarie, sunt bogati in potasiu, fier, fibre, fosfor, vit.B3, vit.B1 de asemenea sunt utilizati de persoanele cu diabet si in tratarea reumatismului. Aceasta supa este foarte gustoasa, dar si sanatoasa.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de napi

Ingrediente

  • 500 g napi
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 cm radacina de ghimbir
  • 2 felii dovleac(cine are)
  • 1 pastarnac
  • 1 cutie lapte de cocos
  • sare

Mod de preparare

Toate legumele curatate, spalate, taiate, se pun la fiert in apa cat sa fie cuprinse si in plus 1 cana; de asemenea se adauga si putina sare.

Dupa 30 min de fiert, se rastoarna in blender, se paseaza bine, rezultatul se trece prin sita pentru o supa mai fina. Se pune din nou pe foc, se adauga laptele de cocos, se amesteca si se lasa cateva clocote, se potriveste de gust, apoi se serveste, dupa preferinte cu crutoane sau nu.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori