Supa crema de naut cu ghimbir

Aceasta reteta de supa crema de naut e inspirata de povestile din 1001 de nopti de pe o parte si de dorinta mea de a vizita intr-o buna zi Marocul. Supa crema de naut, in aceasta varianta, pe langa faptul ca e hranitoare, mai e si destul de racoroasa, pentru ca a primit contributia importanta a ghimbirului proaspat, dat prin razatoare.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de naut cu ghimbir

Ingrediente

  • 450 g naut din conserva
  • 100 g telina
  • 3 radacini
  • patrunjel
  • smantana dulce
  • ghimbir
  • piper

Mod de preparare

Aceasta reteta e inspirata de povestile din 1001 de nopti de pe o parte si de dorinta mea de a vizita intr-o buna zi Marocul. Iubesc arsita si, in consecinta, si mancarurile care-mi amintesc de ea. Supa crema de naut, in aceasta varianta, pe langa faptul ca e hranitoare, mai e si destul de racoroasa, pentru ca a primit contributia importanta a ghimbirului proaspat, dat prin razatoare. Am folosit pentru doua portii: o conserva de naut de 450 de grame, cu saramura din jurul boabelor cu tot. N-am pus alta sare in mancare, pentru ca nu avea nevoie. Am pus la fiert, inainte de toate, trei radacini de patrunjel, ferme, proaspete si aromate. Langa ele, 100 de grame de telina. Dupa ce au fiert, am pus in oala nautul, cu saramura cu tot. Am pus oala pe foc din nou si am lasat-o acolo pret de doua-trei clocote, sa se incalzeasca si nautul. Lucrul acesta duce la un transfer al aromelor mai bun si mai rapid. Am dat apoi ghimbirul prin razatoare, direct in oala luata de pe foc. Am turnat smantana dulce in oala, am condimentat cu piper macinat proaspat (va recomand sa cumparati o rasnita pentru piper, face minuni la casa omului, aroma piperului macinat chiar inainte de a fi folosit nu poate fi comparata cu aroma piperului macinat cu saptamani in urma) si am pus blenderul in oala, la turatie mare. Intr-un minut am obtinut o supa crema consistenta, hranitoare, gustoasa, racoroasa si foarte parfumata.


Am decorat supa crema de naut cu frunze de cimbrisor, care, intre noi fie vorba, s-au potrivit perfect in decor, printre crutoanele din paine HapiHap prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori