Aceasta reteta de supa crema de naut e inspirata de povestile din 1001 de nopti de pe o parte si de dorinta mea de a vizita intr-o buna zi Marocul. Supa crema de naut, in aceasta varianta, pe langa faptul ca e hranitoare, mai e si destul de racoroasa, pentru ca a primit contributia importanta a ghimbirului proaspat, dat prin razatoare.
Aceasta reteta e inspirata de povestile din 1001 de nopti de pe o parte si de dorinta mea de a vizita intr-o buna zi Marocul. Iubesc arsita si, in consecinta, si mancarurile care-mi amintesc de ea. Supa crema de naut, in aceasta varianta, pe langa faptul ca e hranitoare, mai e si destul de racoroasa, pentru ca a primit contributia importanta a ghimbirului proaspat, dat prin razatoare. Am folosit pentru doua portii: o conserva de naut de 450 de grame, cu saramura din jurul boabelor cu tot. N-am pus alta sare in mancare, pentru ca nu avea nevoie. Am pus la fiert, inainte de toate, trei radacini de patrunjel, ferme, proaspete si aromate. Langa ele, 100 de grame de telina. Dupa ce au fiert, am pus in oala nautul, cu saramura cu tot. Am pus oala pe foc din nou si am lasat-o acolo pret de doua-trei clocote, sa se incalzeasca si nautul. Lucrul acesta duce la un transfer al aromelor mai bun si mai rapid. Am dat apoi ghimbirul prin razatoare, direct in oala luata de pe foc. Am turnat smantana dulce in oala, am condimentat cu piper macinat proaspat (va recomand sa cumparati o rasnita pentru piper, face minuni la casa omului, aroma piperului macinat chiar inainte de a fi folosit nu poate fi comparata cu aroma piperului macinat cu saptamani in urma) si am pus blenderul in oala, la turatie mare. Intr-un minut am obtinut o supa crema consistenta, hranitoare, gustoasa, racoroasa si foarte parfumata.
Am decorat supa crema de naut cu frunze de cimbrisor, care, intre noi fie vorba, s-au potrivit perfect in decor, printre crutoanele din paine HapiHap prajita.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantana
Comentarii