Supa crema de rosii cu dovlecel este o supa nutritiva si delicioasa care va fi apreciata pana si de cei mai mici si mofturosi.
Spalam rosiile, le oparim in apa clocotita cu putina sare, le lasam la racir si le curatam de pielita, apoi le taiem cubulete. Curatam dovleceii de coaja si-i taiem cubulete, iar ceapa, morcovul, telina si pastarnacul le dam pe razatoarea cu gauri mari (sau le putem taia cubulete mici).
Punem ceapa la calit in oala in care vom face supa. O lasam pe foc pana devine sticloasa. Adaugam apoi restul de legume mai putin rosiile si le lasam pana se inmoaie putin, la foc mic. Adaugam apoi rosiile si dovleceii si completam cu apa. Lasam sa fiarba bine toate legumele si cand sunt fierte le mixam cu blenderul, la robot sau le dam prin strecuratoare (daca vrem supa de rosii fara samburi). Le punem din nou la foc si le lasam sa mai dea cateva clocote. Potrivim gustul de sare. La final adaugam verdeata taiata marunt.
Supa de rosii cu dovlecei se serveste cu smantana si verdeata proaspata, tocata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii