Supa crema de sparanghel este in multe locuri considerata o delicatesa. Este un fel de mancare foarte sanatos si se bucura de aprecieri in lumea larg
Supa crema de sparanghel este in multe locuri considerata o delicatesa. Este un fel de mancare foarte sanatos si se bucura de aprecieri in lumea larga. Cu doua secole in urma, sparanghelul era cultivat si ca planta medicinala. Se curata sparanghelul si se taie bucati, iar capetele(varfurile) se dau deoparte. Cartoful curatat se taie cubulete, si se pune impreuna cu bucatile de sparanghel, felia de lamaie, sarea si zaharul la fiert. Dupa maxim 20 de minute se ia oala de pe foc si se indeparteaza lamaia. Varfurile sparanghelului se pun impreuna cu ceapa si usturoiul, scurt la glazurat in ulei de susan, impreuna cu un praf de sare, o priza de zahar si piper. Cand incepe a se rumeni usor, stingem cu vin alb. Dupa ce se evapora vinul, se scot varfurile de sparanghel si se pastreaza la cald. Peste fondul din tigaie se adauga smantana. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se lasa la fiert pana se ingroasa. NU se ingroasa cu faina sau amidon. Peste sparanghelul fiert, se adauga o lingura de iarba ciorii si se face totul piure, cu tot cu apa de la fiert. Se adauga smantana ingrosata cu tot cu bucatile de ceapa si usturoi si se amesteca mai departe, pana se obtine o pasta curgatoare fina.
Se serveste fierbinte, cu varfurile de sparanghel glazurate. Reteta Supa crema de sparanghel a fost propusa de MAYA. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate
Sparanghel cu sunca
Sparanghel alb cu muschi crocant si sos
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii