Supa crema de sparanghel este in multe locuri considerata o delicatesa. Este un fel de mancare foarte sanatos si se bucura de aprecieri in lumea larg
Supa crema de sparanghel este in multe locuri considerata o delicatesa. Este un fel de mancare foarte sanatos si se bucura de aprecieri in lumea larga. Cu doua secole in urma, sparanghelul era cultivat si ca planta medicinala. Se curata sparanghelul si se taie bucati, iar capetele(varfurile) se dau deoparte. Cartoful curatat se taie cubulete, si se pune impreuna cu bucatile de sparanghel, felia de lamaie, sarea si zaharul la fiert. Dupa maxim 20 de minute se ia oala de pe foc si se indeparteaza lamaia. Varfurile sparanghelului se pun impreuna cu ceapa si usturoiul, scurt la glazurat in ulei de susan, impreuna cu un praf de sare, o priza de zahar si piper. Cand incepe a se rumeni usor, stingem cu vin alb. Dupa ce se evapora vinul, se scot varfurile de sparanghel si se pastreaza la cald. Peste fondul din tigaie se adauga smantana. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se lasa la fiert pana se ingroasa. NU se ingroasa cu faina sau amidon. Peste sparanghelul fiert, se adauga o lingura de iarba ciorii si se face totul piure, cu tot cu apa de la fiert. Se adauga smantana ingrosata cu tot cu bucatile de ceapa si usturoi si se amesteca mai departe, pana se obtine o pasta curgatoare fina.
Se serveste fierbinte, cu varfurile de sparanghel glazurate. Reteta Supa crema de sparanghel a fost propusa de MAYA. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate
Sparanghel cu sunca
Sparanghel alb cu muschi crocant si sos
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciAproape ca este de necrezut cum din cateva ingrediente simple putem sa obtinem preparate delicioase. Gata in mai putin de 30...
Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii