Se desprinde coaja sparanghelului cu cutitul, se taie varful iar restul lujerului se taie in bucati de 1 – 2 cm. Se dizolva un cub concentrat d
Se desprinde coaja sparanghelului cu cutitul, se taie varful iar restul lujerului se taie in bucati de 1 – 2 cm.
Se dizolva un cub concentrat de pui/gaina in apa clocotita si se fierb in ea cojile de sparanghel. Se strecoara si zeama se pune la fiert, se potriveste gustul cu sare si zahar, apoi se pun bucatile taiate de sparanghel si se lasa sa fiarba.
Varfurile se fierb separat in apa cu sare si zahar.
Se topeste untul, se adauga faina si se infierbanta pana face spuma (rantas alb).
Dupa ce se ia de pe foc, se stinge cu apa rece si . Zeama de sparanghel, precum si apa in care au fiert varfurile de sparanghel se ingroasa cu rantasul, se lasa sa fiarba, apoi se paseaza prin sita, se potriveste gustul cu sare, zahar si zeama de lamaie.
Se amesteca cu galbenusul de ou si se adauga la supa .
La servire, varfurile se pun in farfurie sau in bol si peste ele, supa fierbinte.
O reteta simpla si gustoasa
Alte retete
Supa mazare
Sparanghel cu sunca

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii