Supa crema de telina este ideala pentru sezonul rece pentru ca asigura vitaminele de care are nevoie corpul si intotdeauna este binevenita o supa calda intr-o zi friguroasa.
Telina si ceapa se curata si se spala. Apoi, telina o taiem cubulete, iar ceapa se taie marunt. Nu va chinuiti sa le taiati prea marunt sau la aceeasi marime, deoarece mai tarziu le vom pune la blender Taiem sunculita afumata in felii marunte.
Punem la fiert 1 litru de apa, iar cand fierbe adaugam in ea cele doua cubulete de Maggi. Fierbem in continuare 1-2 minute, conform instructiunilor de pe cubulete, ca sa preparam 1 litru supa cu gust de gaina.
Separat, intr-o cratita mai mare (2-3 litri) turnam cele 3 linguri de ulei de masline. In uleiul incins prajim feliutele de sunca afumata pana cand devin usor crocante. Apoi scoatem sunca din cratita si o lasam deoparte pe o farfurie.
In uleiul respectiv punem ceapa si o calim pana devine usor transparenta, apoi adaugam si telina si cimbru, busuioc, sare, piper si le calim pe toate impreuna 3-4 minute, amestecand continuu. Adaugam supa de gaina preparata, adaugam frunzele de dafin si lasam sa fiarba la foc mediu pana cand telina se inmoaie (aproximativ 25 de minute).
Dupa ce a fiert, luam cratita de pe foc si scoatem frunzele de dafin. Introducem blenderul si maruntim bine telina. Apoi adaugam smantana si amestecam bine pana la omogenizare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Supa crema de telina se serveste calda, cu sau fara feliutele de sunca afumata prajite.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii