Am descoperit supa crema de telina destul de tarziu. Pana la urma, poate-i mai bine asa, pentru ca daca o descopeream inainte de a ma fi copt putin,
Am descoperit supa crema de telina destul de tarziu. Pana la urma, poate-i mai bine asa, pentru ca daca o descopeream inainte de a ma fi copt putin, probabil nu mi-ar fi placut atat de mult incat sa vreau sa-i descopar toate valentele posibile. Varianta de fata e foarte simpla dar in acelasi timp suficient de rafinata incat sa vreau sa o recomand ca deschizator de drum pentru mesele sofisticate pe care le incearca orice proaspata nora la primele vizite ale soacrei. Telina e ingredientul de baza dar vedeta acestei supe crema fina de branza (incercati Philladelphia), putin acrisoara, usor sarata. Special guest star – alunele caju (cashew, acaju, spuneti-le cum vreti), prajite putin, cat sa li se intensifice gustul. Drumul de urmat e usor, lin: telina, cam 300 de grame pentru doua portii, se pune la fiert in trei cani de apa, impreuna cu doi catei de usturoi si putina sare. Pana fierbe telina, imi pregatesc crutoanele. Ca sa nu pierd vremea cu cuptorul, am pus cateva felii de paine HapiHap in tigaia antiaderenta, la prajit, fara ulei. Apoi am prajit usor alunele. Dupa ce a fiert telina si a scazut apa, am pus blenderul la treaba si am transformat telina, usturoiul, alunele si putina apa ramasa, intr-un piure subtire pe care l-am imbogatit cu trei-patru linguri de smantana dulce.
Am potrivit gustul cu sare si piper proaspat macinat, am amestecat bine si la urma am introdus in scena vedeta, o lingurita de crema fina de branza, care in contrast cu dulceata usor sarata a cremei de telina a adus incantare pentru gust, papile si, desigur, consumator.
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii