Supa crema delicioasa de fasole uscata

Pentru supa crema delicioasa de fasole uscata se alege fasolea, se spala bine si se pune din ajun sa se inmoaie in de 3 ori mai multa apa rece.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceapa (2 buc.)
  • telina (1 buc.)
  • morcov (1 buc.)
  • pastarnac (1 buc.)
  • praz (1 fir)
  • apa (2 1/2 l)
  • sare
  • unt (80 gr.)
  • verdeata
  • cartofi (2 buc.)
  • fasole uscata (300 gr.).

Mod de preparare

Pentru supa crema delicioasa de fasole uscata se alege fasolea, se spala bine si se pune din ajun sa se inmoaie in de 3 ori mai multa apa rece. A doua zi, se schimba apa cu alta tot rece atata cit sa acopere fasolea. Cand incepe sa clocoteasca, se schimba apa, cu una fierbinte. Dupa cateva clocote, se adauga zarzavatul curatat si spalat si se lasa sa fiarba la foc mic 2-3 ore. Dupa ce fasolea este bine fiarta, se strecoara, apoi se trece prin sita impreuna cu zarzavatul. Se incalzeste 3/4 din cantitatea de grasime in oala, se adauga pireul, se amesteca bine, apoi se subtiaza cu apa in care a fiert fasolea. Se potriveste de sare si piper dupa gust, iar pe deasupra se pune restul de grasime si verdeata tocata.


Se serveste cu crutoane de paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc