Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 4 ardei capia copti si curatati de coaja
  • 500 ml suc gros de rosii
  • 800 ml supa de pui sau vita
  • 1 mana frunze proaspete de busuioc
  • sare si fulgi de chili rasniti dupa gust
  • 1 lingura zahar brut
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • pentru crutoane:
  • paine veche de 2 zile
  • putin ulei de masline
  • cateva cubulete de cascaval

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie pestisor si se caleste in ulei de masline. Usturoiul, se curata, se taie felii subtiri si se caleste impreuna cu ceapa, pana se inmoaie. Se adauga ardeiul copt taiat in bucati si se lasa 3-4 minute sa se caleasca. Se adauga 300-400 ml supa de pui, se pune capac pe craticioara si se lasa sa fiarba 20 minute.  mixerul vertical se pasireaza legumele foarte bine. Se adauga restul de supa, sucul de rosii, sare, fulgi de chili, zahar, frunzele de busuioc taiate fin. Se lasa sa fiarba toate ingredientele 5 minute, se adauga smantana pentru gatit, iar cand aceasta da in clocot, se opreste focul.

Pentru crutoane: se indeparteaza coaja de la feliile de paine, se taie painea in cuburi, se stropeste cu putin ulei de masline, se asaza cuburile intr-o tava si se da tava la cuptorul incins la 160 grade C, pe grilajul de sus si se lasa pana se rumenesc. Peste cuburile prajite se rade sau se pun patratele subtiri de cascaval, se dau crutoanele din nou la cuptor pentru 1-2 minute, pana se topeste putin cascavalul. Se serveste supa cu crutoane de paine si frunze proaspete de busuioc.

Sa va fie de bine!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
1
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
3
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea
Bucataras.RO

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Imi doream de ceva timp sa pregatesc acest tort, mai ales ca eu sunt o mare fana a eclerelor! Acum a fost o ocazie buna sa il...

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide