Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 4 ardei capia copti si curatati de coaja
  • 500 ml suc gros de rosii
  • 800 ml supa de pui sau vita
  • 1 mana frunze proaspete de busuioc
  • sare si fulgi de chili rasniti dupa gust
  • 1 lingura zahar brut
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • pentru crutoane:
  • paine veche de 2 zile
  • putin ulei de masline
  • cateva cubulete de cascaval

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie pestisor si se caleste in ulei de masline. Usturoiul, se curata, se taie felii subtiri si se caleste impreuna cu ceapa, pana se inmoaie. Se adauga ardeiul copt taiat in bucati si se lasa 3-4 minute sa se caleasca. Se adauga 300-400 ml supa de pui, se pune capac pe craticioara si se lasa sa fiarba 20 minute.  mixerul vertical se pasireaza legumele foarte bine. Se adauga restul de supa, sucul de rosii, sare, fulgi de chili, zahar, frunzele de busuioc taiate fin. Se lasa sa fiarba toate ingredientele 5 minute, se adauga smantana pentru gatit, iar cand aceasta da in clocot, se opreste focul.

Pentru crutoane: se indeparteaza coaja de la feliile de paine, se taie painea in cuburi, se stropeste cu putin ulei de masline, se asaza cuburile intr-o tava si se da tava la cuptorul incins la 160 grade C, pe grilajul de sus si se lasa pana se rumenesc. Peste cuburile prajite se rade sau se pun patratele subtiri de cascaval, se dau crutoanele din nou la cuptor pentru 1-2 minute, pana se topeste putin cascavalul. Se serveste supa cu crutoane de paine si frunze proaspete de busuioc.

Sa va fie de bine!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide