Supa cu galuste pufoase este foarte simplu de preparat. Aveti nevoie de legume, carne de care doriti,iar apoi pentru galuste faina si gris.
Se curata ceapa si se spala zarzavaturile, apoi le taiem bucati mari. Punem 1,5 l de apa la fiert, adaugam legumele si lasam la fiert la foc potrivit. Punem o lingura de ulei, sare si piper dupa gust. Dupa ce au fiert legumele, strecuram supa. Separat pregatim galustele pufoase, astfel: se bate albusul spuma cu o furculita, se adauga galbenusul,se mai bate de 7-8 ori sa se amestece, putina sare si apoi grisul „in ploaie”, pana obtinem consistenta dorita.
Cu o lingurita se formeaza galustele in supa: se inmoaie lingurita in supa pana se infierbanta, apoi luam aluat cu ea si se scufunda in supa sa se desprinda galusca. Repetam pana terminam compozitia.Cand terminam de format galustele (cam 20 bucati) punem capacul la oala si fierbem la foc mic pentru 10 minute. Opritit focul si lasati oala cu capac inca 5-10 minute. Galustele ies foarte pufoase.
Supa cu galuste se serveste calda cu patrunjel verde deasupra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCe faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii