Supa cu galuste pufoase

Supa cu galuste pufoase este foarte simplu de preparat. Aveti nevoie de legume, carne de care doriti,iar apoi pentru galuste faina si gris.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa cu galuste pufoase

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 1 radacina telina mijlocie
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 morcovi mari
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel verde pentru servit
  • Pentru galuste:
  • 1 ou mare
  • 30 g gris

Mod de preparare

Se curata ceapa si se spala zarzavaturile, apoi le taiem bucati mari. Punem 1,5 l de apa la fiert, adaugam legumele si lasam la fiert la foc potrivit. Punem o lingura de ulei, sare si piper dupa gust. Dupa ce au fiert legumele, strecuram supa. Separat pregatim galustele pufoase, astfel: se bate albusul spuma cu o furculita, se adauga galbenusul,se mai bate de 7-8 ori sa se amestece, putina sare si apoi grisul „in ploaie”, pana obtinem consistenta dorita.

Cu o lingurita se formeaza galustele in supa: se inmoaie lingurita in supa pana se infierbanta, apoi luam aluat cu ea si se scufunda in supa sa se desprinda galusca. Repetam pana terminam compozitia.Cand terminam de format galustele (cam 20 bucati) punem capacul la oala si fierbem la foc mic pentru 10 minute. Opritit focul si lasati oala cu capac inca 5-10 minute. Galustele ies foarte pufoase.


Supa cu galuste se serveste calda cu patrunjel verde deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori