Supa de cartofi

Taiem zarzavatul de supa fideluta si il calim impreuna cu ceapa tocata marunt intr-o ceasca de ulei. Cind morcovii s-au inmuiat usor, se stinge zarzav

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura de bulion
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 lingura de supa concentrata
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Taiem zarzavatul de supa fideluta si il calim impreuna cu ceapa tocata marunt intr-o ceasca de ulei. Cind morcovii s-au inmuiat usor, se stinge zarzavatul cu 2 litri de apa calda, se adauga cartofii taiati cubulete mici si sare. Se acopera vasul si se' micsoreaza focul.

Se fierbe totul o jumatate de ora, dupa care se adauga faina desfacuta intr-o ceasca de apa rece sau lapte dulce si o lingura de bulion de rosii. Se mai fierbe supa zece minute, sa aiba timp faina sa se incorporeze bine.

Orezul fiert separat se adauga in supa atunci cind se stinge focul.

Supa se serveste calda, cu brinza telemea alaturi.
Alte retete

Ciorba radauteana

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci