Supa de cartofi pasata

Cartofii curatati de coaja se pun la fiert in apa rece cu sare. Se potriveste cantitatea de apa, ca sa nu ramina prea mult lichid dupa ce au fiert car

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1/2 l lapte
  • 2 linguri unt sau margarina
  • 1 lingurita faina
  • sare

Mod de preparare

Cartofii curatati de coaja se pun la fiert in apa rece cu sare. Se potriveste cantitatea de apa, ca sa nu ramina prea mult lichid dupa ce au fiert cartofii. Cartofii bine fierti se dau prin sita, apoi, in oala in care se prepara supa, se pune untul la topit, se adauga cartofii, zeama in care au fiert si laptele. Se potriveste de sare. Se mai dau citeva clocote. Cine doreste poate drege supa cu un galbenus de ou.
Se serveste fie cu piine prajita, fie cu bucatele de brinza pe deasupra. Se mai adauga putin unt sau margarina si smintina in momentul cind se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori