Supa de castane

Se caleste ceapa in uleiul de masline, cind devine transparenta se adauga castanele si 1 1/2 mar curatat de coaja si taiat bucatele se calesc 1 minut.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de castane

Ingrediente

  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 mere acrisoare
  • zeama de lamie(optional)
  • 300 g castane congelate
  • 2 dl Vin de mere
  • 4 dl supa de legume
  • cuisoare macinate

Mod de preparare

Se caleste ceapa in uleiul de masline, cind devine transparenta se adauga castanele si 1 1/2 mar curatat de coaja si taiat bucatele se calesc 1 minut.

Se aduga supa de legume, vinul de mere si se lasa la fiert 20 minute (pina sunt fierte castanele).

Se paseaza cu mixerul, se adauga sare, piper dupa gust si un virf de cutit cuisoare macinate.

Cealalta jumatate de mar se taie felii si se caramelizeaza. Merele caramelizate se adauga pentru decor.
Pofta buna!

Reteta Supa de castane a fost propusa de SB pe forum culinar.ro

Alte retete cu castane gasiti aici:

Gasca umpluta cu stafide si castane ,

Sufleu de castane ,

Piept de curcan umplut cu castane

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc