Se curata ceapa, se taie pestisori si se caleste la foc mic cu o ceasca de ulei sau cu doua linguri de unt. Din cind in cind se adauga cite o lingura
Se curata ceapa, se taie pestisori si se caleste la foc mic cu o ceasca de ulei sau cu doua linguri de unt. Din cind in cind se adauga cite o lingura de apa rece pentru ca ceapa trebuie sa ramina alba ; fara apa ea devine galbena. Cind s-a inmuiat bine se stinge cu 2 1 de apa calda, se acopera vasul si se continua fierberea zece minute, dupa care se adauga grisul, in ploaie. Supa se fierbe la foc mic, amestecind usor in ea, pina cind fierbe grisul.
Se potriveste de sare, sè stinge focul la un sfert de ora dupa ce s-a pus grisul si se drege cu o cana de smintina
proaspata.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaIdeea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...
Pui, cu legume la gratarGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii