Se curata ceapa, se taie pestisori si se caleste la foc mic cu o ceasca de ulei sau cu doua linguri de unt. Din cind in cind se adauga cite o lingura
Se curata ceapa, se taie pestisori si se caleste la foc mic cu o ceasca de ulei sau cu doua linguri de unt. Din cind in cind se adauga cite o lingura de apa rece pentru ca ceapa trebuie sa ramina alba ; fara apa ea devine galbena. Cind s-a inmuiat bine se stinge cu 2 1 de apa calda, se acopera vasul si se continua fierberea zece minute, dupa care se adauga grisul, in ploaie. Supa se fierbe la foc mic, amestecind usor in ea, pina cind fierbe grisul.
Se potriveste de sare, sè stinge focul la un sfert de ora dupa ce s-a pus grisul si se drege cu o cana de smintina
proaspata.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii