Supa de ceapa a la francaise

Se curata ceapa si se taie pestisori. Se pune sa fiarba in apa calda si dupa zece minute se adauga un sos alb facut din unt si faina si subtiat cu sup

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cepe mari
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • 1 lingura de unt
  • 100 g cascaval
  • 1 lingura de gris
  • 1 ou crud

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie pestisori. Se pune sa fiarba in apa calda si dupa zece minute se adauga un sos alb facut din unt si faina si subtiat cu supa sau apa calda.

Acoperim vasul in care se face supa si se fierbe inca un sfert de ora impreuna cu o lingura de gris pus in ploaie.

Odata cu grisul se adauga si sarea necesara.

Cind supa este gata se drege, cu un ou batut spuma cu supa fierbinte, se rade deasupra cascavalul si se serveste fierbinte, cu crutoane de piine prajita.
Alte retete culinare

Supa de ceapa

Supa de rosii cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc