Supa de chimen

Curatam bine zarzavatul, se spala si se pune intreg la fiert cu apa calda. Se ferbe acoperit, la foc mic 30 de minute, dupa care se adauga taiteii fie

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • sare
  • 100 g taitei sau fidea
  • 1 lingura de unt
  • verdeata tocata
  • 1 telina mica
  • 2 linguri de chimen
  • 2 linguri de ulei
  • 1 pahar smintina

Mod de preparare

Curatam bine zarzavatul, se spala si se pune intreg la fiert cu apa calda.

Se ferbe acoperit, la foc mic 30 de minute, dupa care se adauga taiteii fierti separat si clatiti cu apa rece si o lingura de unt.

Chimenul il punem cu ulei intr-o tigaie, se tine acoperit pe foc mic zece minute, se stinge cu supa fierbinte, apoi se strecoara.

Semintele de chimen se arunca, zeama strecurata se pune peste supa, se adauga sare dupa gust si se mai clocoteste citeva minute.

Se stinge focul, se adauga verdeata tocata si se drege supa cu smintina.
Servim cu crutoane de paine prajita.

Alte retete culinare

Ciorba de peste

Ciorba de pui cu smantana

Supa de salata verde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc