Supa de chimen cu fenicul

Supa asta se poate face si in cinci minute, dar fara fenicul si cu apa chioara pe post de supa de legume, si ar fi pacat. Daca o facem cumsecade, ies

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de chimen cu fenicul

Ingrediente

  • fenicul
  • 2 l apa
  • 2 morcovi
  • telina
  • o ceapa
  • o lingura de chimen
  • unt

Mod de preparare

Supa asta se poate face si in cinci minute, dar fara fenicul si cu apa chioara pe post de supa de legume, si ar fi pacat. Daca o facem cumsecade, iese chiar mai buna decat in spital, unde am intalnit-o eu prima oara, pe cand eram copil. E buna pentru digestie, usureaza colicile (daca ele exista) si e si destul de hranitoare, gratie crutoanelor cu care se mananca in mod traditional. Se poate face si fara fenicul, dar l-am ales ca partener in aventura asta datorita gustului sau de anason, perfect compatibil cu cel al chimenului. Pe langa fenicul, mai trebuie sa fierba o ceapa, oarecata telina si un morcov-doi, in doi litri de apa. De legume n-am trebuinta, doar de supa in care au fiert ele cam 20-25 de minute. Dupa ce am supa strecurata, pot trece la desavarsirea lucrarii noastre: pun intr-o oala ori cratita mai adanca, o nuca de unt (cit ar intra intr-o lingura) si o lingura de chimen. Pun oala pe foc si am rabdare pana cand incepe chimenul sa-si elibereze aroma in aer. Presar apoi peste el si peste untul topit o lingura de faina si amestec repede. Focul nu trebuie sa fie mare pentru ca faina s-ar arde si nu vrem asta, faina arsa in grasime inseamna arsuri la stomac si alte necazuri despre care nici macar nu vreau sa vorbesc. Dupa ce-si schimba faina culoarea, sting cu supa de legume si amestec in continuare.


Adaug restul de supa si las sa dea un clocot. Sting focul si daca ma incurca semintele de chimen, strecor supa. Daca nu, le las acolo, pun supa in farfurie si in supa, crutoane din paine HapiHap prajita.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Chec "Zebra"
Bucataras.RO

Chec "Zebra"

Am preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...

Chec "Zebra"
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise