Supa asta se poate face si in cinci minute, dar fara fenicul si cu apa chioara pe post de supa de legume, si ar fi pacat. Daca o facem cumsecade, ies
Supa asta se poate face si in cinci minute, dar fara fenicul si cu apa chioara pe post de supa de legume, si ar fi pacat. Daca o facem cumsecade, iese chiar mai buna decat in spital, unde am intalnit-o eu prima oara, pe cand eram copil. E buna pentru digestie, usureaza colicile (daca ele exista) si e si destul de hranitoare, gratie crutoanelor cu care se mananca in mod traditional. Se poate face si fara fenicul, dar l-am ales ca partener in aventura asta datorita gustului sau de anason, perfect compatibil cu cel al chimenului. Pe langa fenicul, mai trebuie sa fierba o ceapa, oarecata telina si un morcov-doi, in doi litri de apa. De legume n-am trebuinta, doar de supa in care au fiert ele cam 20-25 de minute. Dupa ce am supa strecurata, pot trece la desavarsirea lucrarii noastre: pun intr-o oala ori cratita mai adanca, o nuca de unt (cit ar intra intr-o lingura) si o lingura de chimen. Pun oala pe foc si am rabdare pana cand incepe chimenul sa-si elibereze aroma in aer. Presar apoi peste el si peste untul topit o lingura de faina si amestec repede. Focul nu trebuie sa fie mare pentru ca faina s-ar arde si nu vrem asta, faina arsa in grasime inseamna arsuri la stomac si alte necazuri despre care nici macar nu vreau sa vorbesc. Dupa ce-si schimba faina culoarea, sting cu supa de legume si amestec in continuare.
Adaug restul de supa si las sa dea un clocot. Sting focul si daca ma incurca semintele de chimen, strecor supa. Daca nu, le las acolo, pun supa in farfurie si in supa, crutoane din paine HapiHap prajita.
Alte retete recomandate:
Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...
Pui umplut cu struguri si nuciAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiMinciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile...
Minciunele sau scovergiUn suc plin de vitamine care raman intacte doar prin presarea la rece cu ajutorul storcatorului Kuvings!
Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la KuvingsImi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!
Macrou marinat la receSe taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...
Ciorba de gulii umpluteIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii