Supa de chimen cu fenicul

Supa asta se poate face si in cinci minute, dar fara fenicul si cu apa chioara pe post de supa de legume, si ar fi pacat. Daca o facem cumsecade, ies

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de chimen cu fenicul

Ingrediente

  • fenicul
  • 2 l apa
  • 2 morcovi
  • telina
  • o ceapa
  • o lingura de chimen
  • unt

Mod de preparare

Supa asta se poate face si in cinci minute, dar fara fenicul si cu apa chioara pe post de supa de legume, si ar fi pacat. Daca o facem cumsecade, iese chiar mai buna decat in spital, unde am intalnit-o eu prima oara, pe cand eram copil. E buna pentru digestie, usureaza colicile (daca ele exista) si e si destul de hranitoare, gratie crutoanelor cu care se mananca in mod traditional. Se poate face si fara fenicul, dar l-am ales ca partener in aventura asta datorita gustului sau de anason, perfect compatibil cu cel al chimenului. Pe langa fenicul, mai trebuie sa fierba o ceapa, oarecata telina si un morcov-doi, in doi litri de apa. De legume n-am trebuinta, doar de supa in care au fiert ele cam 20-25 de minute. Dupa ce am supa strecurata, pot trece la desavarsirea lucrarii noastre: pun intr-o oala ori cratita mai adanca, o nuca de unt (cit ar intra intr-o lingura) si o lingura de chimen. Pun oala pe foc si am rabdare pana cand incepe chimenul sa-si elibereze aroma in aer. Presar apoi peste el si peste untul topit o lingura de faina si amestec repede. Focul nu trebuie sa fie mare pentru ca faina s-ar arde si nu vrem asta, faina arsa in grasime inseamna arsuri la stomac si alte necazuri despre care nici macar nu vreau sa vorbesc. Dupa ce-si schimba faina culoarea, sting cu supa de legume si amestec in continuare.


Adaug restul de supa si las sa dea un clocot. Sting focul si daca ma incurca semintele de chimen, strecor supa. Daca nu, le las acolo, pun supa in farfurie si in supa, crutoane din paine HapiHap prajita.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide