Supa de ciuperci

Se taie felii 200g ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste intr-o lingura de ulei alime

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile
  • o lingura de ulei alimentar
  • 1
  • 2 l apa
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 100 g orez

Mod de preparare

Se taie felii 200g ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste intr-o lingura de ulei alimentar. Se adauga ciupercile, se calesc cateva minute, dupa aceea se sting cu 1,2 l apa. Se pune o l.c. de sare si se lasa sa fiarba incet 10 minute pana se inmoaie ciupercile. Pe parcurs, la o lingura de faina se adauga atata ulei cat cuprinde si se prepara un rantas spumos, la foc iute. O legatura mica de patrunjel se toaca marunt si se presara peste rantas, se amesteca apoi se ia de pe foc si se adauga boia (1/2

l.c.). Se lasa sa se raceasca putin, apoi se stinge cu apa, se mesteca mereu pana se ingroasa ca o frisca. Rantasul se toarna incet in supa, se adauga 1 l.c. de Vegeta si se lasa sa mai fiarba cateva minute. Cand este gata, se serveste cu galuscute. Daca se lasa si pentru a doua zi, nu se pun galuscutele in supa pentru ca se umfla si se inmoaie. Supa de ciuperci se mai poate imbogati cu orez.
Alte retete recomandate

Salata de pui

Tocana de ciuperci

Ciorba de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Kombe, o alfel de placinta
1
Preparate sarate

Kombe, o alfel de placinta

- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute; - laptele cu apa si drojdie...

Kombe, o alfel de placinta
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
3
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
4
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar
Bucataras.RO

Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar

O negresa cu fructe este o bunatate! Eu am ales sa o pregatesc cu indulcior, dar voi puteti folosi zahar alb sau brut, pentru...

Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!