Supa de ciuperci

Se curata morcovii, telina si ceapa, se taie in bucati si se pun la fiert in apa cu sare. Ciupercile se spala, se curata, se taie in fasiute si se cal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • o telina
  • patrunjel verde
  • 4 linguri de smantana
  • o lingura de faina
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata morcovii, telina si ceapa, se taie in bucati si se pun la fiert in apa cu sare. Ciupercile se spala, se curata, se taie in fasiute si se calesc in putin unt. Se incinge uleiul si se caleste o lingura de faina. Se stinge cu zeama in care au fiert legumele si se adauga ciupercile. Se lasa la fiert si se potrivesc de sare si piper. Spre sfarsitul fierberii, se adauga cateva linguri de smantana si se mai lasa cateva minute, la foc mic.
Se presara patrunjel verde taiat marunt si se serveste calda.

Alte retete ciorba recomandate

Supa de rosii

Ciorba radauteana

Supa fasole verde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc