1. Se taie cate un capacel si se scoate miezul fiecarei chifle, cu atentie, ca sa nu se sparga coaja. Chifla trebuie sa aibe peretii de aproximativ 2
1. Se taie cate un capacel si se scoate miezul fiecarei chifle, cu atentie, ca sa nu se sparga coaja. Chifla trebuie sa aibe peretii de aproximativ 2 cm.
2. Se ung chiflele cu ulei, la exterior, si se pun intr-o tava la cuptor, la foc iute, ca sa se rumeneasca, dupa care se scot afara
3. Intr-o tigaie se calesc in unt ceapa taiata marunt si ciupercile.
4. Cand a scazut zeama pe care au lasat-o legumele, se toarna deasupra lor mujdei concentrat de usturoi, in care s-a amestecat smantana.
5.Se condimenteaza cu chimen, nucsoara, sare si piper si se lasa 10 minute la fiert.
6. Dupa acest timp amestecul se imparte in chiflele rumenite in care s-a pus cate putin cimbru.
7. Deasupra fiecaruia se rade cascaval.
8. Se pun chiflele la cuptor pana cand se topeste cascavalul.
Se servesc fierbinti
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAstazi Ciulamaua Rulz !! :))
Ciulama cu ciuperci reinventataGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii